Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

MHP Milletvekili, Bulut TC ibaresinden rahatsız olma nedenini sordu

MHP Milletvekili, Bulut TC ibaresinden rahatsız olma nedenini sordu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresinden hangi sebeple rahatsız olunduğunu sordu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresinden hangi sebeple rahatsız olunduğunu sordu.
MHP Milletvekili Bulut, Devlet Nişanı ve Cumhuriyet Nişanından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılması konusu ile ilgili olarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
"Türkiye Cumhuriyeti" ile mensup olduğu devlet arasında dostça ilişkilerin geliştirilmesini ve milletlerin birbirlerine yakınlaşmalarını sağlayan ülkelerin devlet başkanlarına Devlet Nişanı ve Cumhuriyet Nişanı verildiğini ifade eden Bulut, Devlet Nisanı`nda "Kompozisyon yüzü kabartma olup, diğer yüzü T.C. Devlet Nişanı yazısı bulunmakta iken, Cumhuriyet Nişanı`nın kompozisyonunda yer alan "Kompozisyon yüzü kabartma olup diğer yüzü T.C. Cumhuriyet Nişanı yazısı bulunduğunu açıkladı.
Bulut, Bakanlar Kurulu kararı ile 28 Ekim 2013 tarihinde kararlaştırılan "Devlet Madalya Ve Nişanları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete`nin yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve Yeni yönetmelikte Devlet, Cumhuriyet ve Liyakat Nişanlarının değiştirilerek, nişanlardan "T.C." ibareleri çıkartıldığını ve Madalya ve nişanlardan Atatürk siluetinin de kaldırıldığını anlattı.
Konuyu TBMM Başkanlığına taşıyıp Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi veren Bulut, Başbakan`a şu soruları iletti:"Milli kimliğimiz ver bütünlüğümüze karşı yapılan bu çalışmaların sebebi nedir? Türkiye Cumhuriyeti (T.C) ibaresinden hangi sebeple rahatsız olunmaktadır? Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk siluetinin levhalardan, madalya ve nişanlardan kaldırılması ile ilgili bir anlaşma mı yapılmıştır?" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli