Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MHP Milletvekili, doğalgaza kota iddiasını meclise getirdi

MHP Milletvekili, doğalgaza kota iddiasını meclise getirdi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, doğalgaza kota getirildiği iddialarının gerçeği yansıtıp, yansıtmadığını öğrenmek için konuyu meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, doğalgaza kota getirildiği iddialarının gerçeği yansıtıp, yansıtmadığını öğrenmek için konuyu meclise getirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın cevaplaması talebiyle doğalgazla ilgili TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren MHP Milletvekili Bulut, ülkemizin, doğalgaza en fazla KDV ve ÖTV ödeyen ülke haline getirildiğini öne sürdü.
Başkent Doğalgaz A.Ş.`nin özelleştirilerek Torunlar Gıda`ya satıldığını belirten Bulut, Başkent Doğalgaz A.Ş.`nin gaz satışında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın cevaplaması talebiyle doğalgazla ilgili TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi.
MHP`li Bulut, Başkent Doğalgaz A.Ş.`nin özelleştirilerek Torunlar Gıda`ya satıldığını, Başkent Doğalgaz A.Ş.`nin gaz satışında kota uygulamasına geçtiğini ileri süren Milletvekili Bulut, Başkent Doğalgaz A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "Hiçbir abonemizi gazsız bırakmayacağız" denildiğini, diğer taraftan ise vatandaşlara aylık sadece 135 metreküp gaz alma hakkı tanındığını kaydetti.
Bu mevsimlerde dahi 100-120 metrekarelik bir meskende aylık 250-300 metreküp gaz tüketildiği hesaplanırken, kışın havaların daha soğuk olduğu dönemlerde vatandaşın mağduriyetinin daha da artacağını hatırlatan MHP Milletvekili Bulut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına şu soruları yöneltti: "Başkent Doğalgaz A.Ş.`nin gaz satışında kota uygulamasına geçmesini EPDK kararıyla yaptığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? EPDK halkın menfaatlerini mi yoksa şirketlerin mi menfaatlerini korumaktır? Zamlı doğalgaz satmak için kota uygulamasının Tüketiciler Yasasına aykırı olduğu bilindiği halde EPDK böyle bir hukuksuzluğa hangi sebeple aracı olmaktadır? Doğalgazda KDV ve ÖTV indirimine ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz?"       


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli