Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

MHP milletvekili iktidara verdi veriştirdi

MHP milletvekili iktidara verdi veriştirdi

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir Otel Elit Asyada basınla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir Otel Elit Asya`da basınla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
Toplantıya, Kıbrıs Türklüğünün mümtaz ve zirve ismi, KKTC`nin kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş`ın vefatı hepimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir sözleriyle başlayan Bulut, merhum cumhurbaşkanına rahmet diledi.
Bulut, daha sonra AK Parti hükümetinin politikasının teslimiyetçi olduğunu ileri sürüp, 23. ve 24.dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi.
AK Parti hükümeti 10. bütçesini yaptı. Türkiye bugün alındığı yerde mi? Hane halkının geliri 2,5 kadar artarken,  borcu14,2 misline çıktı şeklinde konuşan Bulut, tarımda ekili 17 milyon dönüm azalmış, mercimek üretimi 120 bin ton azalmış, kuru fasulye üretimi 141 bin ton azalmış, nohut üretimi 153 bin ton azalmış, hububat ithalatına Türkiye 2 milyar dolar ödüyor. Kanada`dan bakliyat alıyoruz dedi. 
Bulut, konuşmasını şöyle sürdürdü: "2001 krizinde şirketler borçlanmıştı. Şimdi aileler borçlu hale geldi. 100 liralık ihracatın içinde 85 liralık ithalat var. Cari açık 80 milyar dolara dayandı. 2012 yılında Türkiye 200 milyar dolar bulmazsa yere çakılması kaçınılmaz. Doğan her çocuk 2224 dolar borçla doğuyor. Başbakan borcu ödeyerek küçültmek yerine 3. çocuk yapılmasını isteyerek borcu yaymak istiyor. Meksika`da 100 gençten 10 işsizken bizde 100 gençten 20 sı işsiz.  Üniversite mezunu gençlerin % 25 işsiz. Özelleştirme adıyla Telekom, TÜPRAŞ,  bankalar, bir kısım limanlar satıldı. Bunların yerine yenisini kuramadık ama Başbakan Atatürk Orman Çiftliğinde bir Başbakanlık sarayı yapmaya karar verdi. Ne derler insana "ayranı yok içmeye tahterevalliyle gider su içmeye" 4,5 milyon insan işsiz, 5 milyon asgari ücretle çalışıyor. 9,5 milyon yeşil kart sahibi, 10 milyon emekli, 2 milyon memur yoksulluk içinde yaşıyor. Nüfusun % 10`u milli gelirin % 2,1`ini alıyor, % 10 u ise milli gelirin %32` sini alıyor. Tam 16 kat. Tüketici hane halkı borçları 2002 de 6,7 milyar iken bu gün 236 milyar lirayı aşmış durumda. Tam 35 kat. Türkiye AKP eliyle üretimden çıkartılmıştır. Ülke dağılma sürecine sokuluyor, etnik temelde ayrıştırma hükümet eliyle yapılıyor. Terörle mücadele teslimiyet politikası takip edilmekte, İmralı-Erbil-Washington şeytan üçgeninin etkisinde Ankara. Dış politikada çok tehlikeli bir sürece girdik. AKP TBMM`yi devre dışı bıraktı. Kanun hükmünde kararname ile hükümeti yönetiyor, üst düzey yönetici ve müdür 184 bin arttı. Acaba AKP kendi derin devletini mi kuruyor? Çıraklık, kalfalık döneminden sonra şimdi de ustalık dönemi mi? Allah Türk Milletini AKP` nin kötü yönetiminden ve zulmünden korusun" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli