Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

MHP Milletvekili okullarda tek tip kıyafetten yana

MHP Milletvekili okullarda tek tip kıyafetten yana

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran bulut, okullarda uygulamaya konulan kıyafet yönetmeliğini TBMMnin gündemine getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran bulut, okullarda uygulamaya konulan kıyafet yönetmeliğini TBMM`nin gündemine getirdi.
Bulut, okullarda uygulamaya konulan yeni yönetmeliğin öğrencilerimiz arasında uçurum açacağını ifade etti.
Eğitim ve öğretimdeki hedefin öğrencileri öğrenmeye kanalize etmek olduğunu kaydeden Bulut, yeni yönetmelikle "Eğitim-öğretime odaklanma yerine, ne giyeceğine odaklanan bir öğrenci profili ile karşı karşıya kalacağımızı belirtti.
Bakanlığın, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliği çıkarması ile çocuklarımızda başkasına özenme ve kıskançlık hislerini ortaya çıkaracağını öne süren Bulut, TBMM Başkanına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Ülkemizde gelir dağılımının adaletsizliği söz konusu olduğunu belirten Bulut, yeni yönetmeliğin çocuklarımız üzerinde travmatik etkisi olacağını ileri sürüp, Milli Eğitim Bakanına şu soruları sordu:
1. Okullarımızda ciddi güvenlik problemleri yaşanmaktadır. Yeni uygulama ile güvenlik sıkıntısı daha da artmayacak mıdır?
2. Eğitimde fırsat eşitliğini ne zaman sağlayacaksınız?
3. Okullarda öğrencilerimiz arasındaki zengin-fakir uçurumunu yok etmek ve herkesin eşit koşullarda okula gitmesini sağlamak amacıyla uygulanan `tek tip giysi` uygulamasına tekrar dönülmesini düşünüyor musunuz?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı