Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MHP Milletvekili yönetici atamalarından rahatsız

MHP Milletvekili yönetici atamalarından rahatsız

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, yönetici atamalarındaki belirsizliğin giderilmesini istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, yönetici atamalarındaki belirsizliğin giderilmesini istedi.
Milletvekili Bulut, yöneticilik sınavını kazanan yönetici adaylarının atamalarının yapılmaması sebebiyle mağdur olduklarını belirtti.
Yönetici atamalarındaki belirsizliğin giderilmesini talep eden Bulut, yeni uygulamalarla yazılı sınavın kaldırılarak sözlü sınav ile yönetici atamasının yapılması ile ilgili olarak sürekli çalışmalar yapıldığını ifade ederek bu uygulama ile bilgi, birikim ve liyakata bakılmadan atama yapılacağını bu da haksızlıkları beraberinde getireceğini kaydetti.
Konuyu TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Bulut, Milli Eğitim Bakanlığında, Yöneticilik sınavını kazanan yönetici adaylarımızın sabırsızlıkla atamalarının yapılmasını beklediğini dile getirdi. 
Mevcut Yönetici Atama Yönetmeliğine göre sınava dayalı atamaların Ocak-Şubat aylarında yapılması gerekirken, Bakanlığın yönetici atamalarını halen yapmadığını da sözlerine ekleyen Bulut;  Atamalar konusunda kimi iller duyuruya çıkmış, kimi iller hiç duyuruya çıkmamış, kimi iller ise önce duyuruya çıkıp, sonra bu duyurusunu geri çekmiştir dedi.
Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi veren Bulut`un Bakan`a yönelttiği sorular:
1. Bu uygulamalar yöneticilik sınavlarını kazanmış adaylar için büyük bir haksızlık olmayacak mıdır? 
2. Yönetici atamada mülakat ve mülki idare amirlerine inisiyatif verilmesi söz konusu olursa; yönetici atamalarında da liyakat ilkeleri göz ardı edilmeyecek midir? 
3. Bu şekilde yapılacak atamalarla kurum içerisinde çalışma barışının bozulacağı düşünülmemekte midir?
4. Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik çerçevesinde yapılacak yönetici atamalarında, sadece yazılı sınav sonuçlarına göre yönetici atama uygulaması devam etmesi konusunda bir çalışmanız olacak mıdır? 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli