Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHP Milletvekilinden çarpıcı açıklamalar…

MHP Milletvekilinden çarpıcı açıklamalar…

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, TBMM kürsüsünden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, TBMM kürsüsünden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bulut, ülkemizin asıl gündemi terör konusu olması gerekirken, isminin büyük olması sebebiyle büyükşehir yasa tasarısının gündeme getirilmesinin yanlışlığına dikkat çekti.
Belediye yasa tasarısı üzerine TBMM kürsüden görüşlerini açıklayan Bulut, konuşmasında ilgili yasa tasarısı sebebiyle Balıkesir`den yeni geldiğini söyleyip, Balıkesir`in Marmara Adası ile Gömeç ilçesinin sel felaketine maruz kaldığını ve çok sayıda hayvanın telef olduğunu paylaştı.
Ülkemizde geçtiğimiz günde 17 şehidimizin olduğunu sözlerine ekleyen Bulut,  Suriye`ye Türkiye karışarak, Suriye`deki muhalifleri destekleyerek, Türkiye`den lojistik destek yaparak güneyimizi kanatmakta ve başımıza bela almaktadır. Aldığım haberlere göre, Türkiye`den gönderilen silahların, Türkiye`den geçen silahların, uçaksavar, roketatar, ağır silahların birçoğunun Özgür Suriye Ordusu`nun içerisindeki, oraya sızan PKK`lılar tarafından ele geçirildiği ve Türkiye`ye getirildiğidir şeklinde konuştu. 
Dün düşen helikopterin, hava şartları dolayısıyla düştüğü iddia edilen, helikopterin benim de aldığım haber, 12 PKK`lı bir grup tarafından havanla düşürüldüğü şeklinde bir iddianın bulunduğunu öne süren Bulut, "ülke gündeminin bu sorun olması gerekirken, adının büyük olmasıyla şehirlerin büyümediğini, ülkenin birçok sorunu varken, yeni gündem değiştirip, aslında sizin zihninizin arkasındaki gerçek gündemi getirdiğinizi düşünmekteyim" dedi.
Milletvekili Bulut; 26 kalkınma ajansının seçilmesi, büyük şehirlerin… Yani Balıkesir`de, Ege`de, Marmara`da devlet her kademede vatandaşla zaten uyum içerisinde hakimdir ama, siz Diyarbakır`da, Van`da hakim misiniz ki şu an yetkileri bu belediyelere daha çok vererek devletin oralardaki zaafa uğramasının yolunu açıyor, bunun hazırlığını yapıyorsunuz? Bu tasarı kimin mutfağında, nereden hazırlandı geldi diye düşünmeden edemiyorum, sormadan edemiyorum çünkü bu yasanın vatandaşa, halka getireceği herhangi bir katkı yok. Bu yasa, devletin gücünü, kuvvetini zaafa uğratmakta ve iddia edildiği gibi federasyonun yolunu açmak adına ortaya konan bir proje olduğu ifade edildiğini belirtti.
Büyükşehir yasasının getirilmesiyle benim ilimde büyük mağduriyet yaşanacaktır diyen Bulut, şu an nüfusu 11-12 bin olan Altınova yazın 80-100 bin oluyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi oraya hizmeti nasıl getirecektir? oradaki insanlara nasıl hizmet sunacaktır? Her şey için, ruhsat için, temizlik vergisi için, atık su vergisi için Büyükşehir Belediyesinin uygulamış olduğu şartlara oradaki kapattığınız belediyelerin bölgesindeki insanlar buna maruz kalacaktır. Bu mağduriyete neden sebep oluyorsunuz? Nedir buna gerekçe? Eğer vatandaştan alacağınız vergilerin artmasını istiyorsanız mevcuda ekleyin bunu. Ortalığı allak bullak edip bu kasabalardaki, beldelerdeki çok değerli arazilerin büyükşehrin eline geçmesi ve oralarda il genel meclislerinin lağvedilerek büyükşehir belediyelerinin birer yerel meclis şekline dönüştürülüp yarın vereceğiniz, demin iddia edildiği gibi, eğitimden birçok konuya kadar konuları yerel kişilerin eline bırakarak bu zafiyetin önüne nasıl geçebileceksiniz? Tarihî bir sınav vermektedir. Bu yasayı isteyen PKK, KCK, Barzani, BDP ve bir de AKP Grubu, elinizi vicdanınıza koyarak konuyu yeniden değerlendirmenizi, yarın pişman olmamanız adına bu fırsatı değerlendirmenizi diliyorum dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli