Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP Milletvekilinden önerge

MHP Milletvekilinden önerge

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, 4/Cli personele ödenen aile yardımı ve çocuk parasından, Gelir Vergisi ve SKK priminin kesilmemesini istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, 4/C`li personele ödenen aile yardımı ve çocuk parasından, Gelir Vergisi ve SKK priminin kesilmemesini istedi.
MHP Milletvekili Bulut, 4/c statüsünde çalıştırılan personellerin mağduriyetlerinin giderilmesi için sürekli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
4/C statüsünde çalıştırılan personellerin kadroya geçirilmesi ile ilgili olarak sürekli gerek yazılı soru önergesi verdiğini, gerekse TBMM kürsüsünde konuşma yaptığını söyleyen Bulut,  "4/C statüsünde çalıştırılan personellerimizin almış oldukları aile yardımı ve çocuk parasından, Gelir Vergisi ile SSK primi kesilmemelidir" dedi.
Konuyu tekrar TBMM`ne taşıyarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi veren Bulut, geçtiğimiz günlerde 4/C`li personele ödenecek aile yardımı ve çocuk parasından Gelir Vergisi ve Sosyal Güvenlik Primi kesilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.
Buna göre 4/C`li statüsünde çalıştırılan personellerimizin almış olduğu sosyal yardımın aylık 66,8 TL`sinin gelir vergisi ve sosyal güvenlik primi olarak kesildiğini ve uygulamanın devam etmesi durumunda 4/C`lilerimizin yıllık ortalama kaybının 801,72 TL`yi bulacağın sözlerine ekleyen Bulut, bu uygulamanın adaletsizliğe sebep olduğunu, belirtilen ödeneklerden Gelir Vergisi ve Sosyal Güvenlik Priminin kesilmemesi gerektiğini vurguladı.
MHP`li Bulut, bu durumun düzeltilerek 4/C statüsünde çalıştırılan personellerimizden aile yardımı ve çocuk parasından, Gelir Vergisi ve Sosyal Güvenlik Primi kesilmemesi konusunda bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği sorusunu Başbakan Erdoğan`a iletti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false