Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MHP Balıkesir milletvekili adayı Ok: Edip Uğur, 20 yıldır Balıkesir'e değil, kendine çalıştı”

MHP Balıkesir milletvekili adayı Ok:  Edip Uğur, 20 yıldır Balıkesir

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Balıkesir birinci sıra milletvekili adayı İsmail Ok, Erdek'te önemli bir iddiada bulundu: 7 Haziran seçiminde en çok oyu alarak birinci parti olacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Balıkesir birinci sıra milletvekili adayı İsmail Ok, Erdek'te önemli bir iddiada bulundu: 7 Haziran seçiminde en çok oyu alarak birinci parti olacağız. Buradan ilk kez dile getiriyorum. Eğer Balıkesir'de birinci parti olamazsak, kafamdaki saçları usturaya vurduracağım.”
MHP'nin sekiz Balıkesir Milletvekili adayı, partilerinin Balıkesir İl Başkanı Nuri Argun Atıcı ile birlikte Erdek'e geldiler. Adaylar, burada MHP Erdek İlçe Başkanı Murat Çolak ve yöneticiler tarafından karşılandılar. MHP'li adaylar, parti ilçe binasında basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladılar.
İSMAİL OK'TAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR
Balıkesir'in önceki belediye başkanı, MHP Balıkesir Milletvekili birinci sıra adayı İsmail Ok, bir gazetecinin, 7 Haziran'da partinizin ülke geneli ve Balıkesir'deki oy oranı hakkında bir değerlendirmede bulunur musunuz?” şeklindeki sorusunu, Türkiye genelinde hangi oranda oy alacağımızı bilemem. Ancak Balıkesir ilini karış karış dolaşıyor ve vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Buradan, ilk kez açıklıyorum. 7 Haziran seçiminde, Balıkesir ilinde birinci parti olacağız. Eğer bunu başaramazsak, kafamdaki tüm saçları usturaya vurduracağım” diye konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİR YILDA ÇİVİ BİLE ÇAKMADI
Edip Uğur'un başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, geride bıraktığımız bir yıl içinde Balıkesir'e bir çivi bile çakmadığını öne süren Ok, şu değerlendirmede bulundu:
Bu durumdan, Balıkesir'de, AKP'ye oy veren vatandaşlar bile şikâyetçi ve adeta ateş püskürüyorlar. Edip Uğur'da, İsmail Ok fobisi var. Kuvay-ı Milliye topraklarından Balıkesir'de, belediye başkanlığım döneminde Millî Kuvvetler Caddesi'ne koydurduğum ‘Ne Mutlu Türk'üm Diyene!” yazısını kaldırdılar. Ancak gelen büyük tepkiler üzerine Atatürk'ün bu sözünü başka bir yere koymak zorunda kaldılar. Benim dönemimde asılı bulunan Türk Devletleri'nin bayraklarını kaldırdılar. Bunlar, Türk ve Türklük adına her şeyden rahatsız oluyorlar. Her zorda kaldıklarında ise Fırıntaş'ı dillerine dolayarak, altı ayda bir Fırıntaş'ın zararını ikiye katlayıp anlatıyorlar ama kimse inanmıyor.”
AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİLER
Edip Uğur'un başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, bir yılını hizmet üretmek yerine cek-cak”larla geçirdiğine dikkati çeken Ok, şunları söyledi:
Bunlar, ‘Ağustos Böceği” gibiler. Halk adına ürettikleri, getirdikleri hiçbir şey yok. Başta deve güreşi olmak üzere her gün eğlenceye yönelik bir şeyler düzenliyorlar. Tabii ki, eğlenceye yönelik işlere karşı değiliz ama öncelikle vatandaşın ekonomik yaşamına katkıda bulunacak hizmetler gerekiyor. Bunlar, tam tersine Balıkesir halkını fahiş zamlarla soyuyorlar. İşte benim belediye başkanlığım zamanında vatandaştan su ücretleri iki ayda bir alınıyordu. Şimdi bunlar, her ay su ücreti alıyorlar. Bunun adı gizli zamdır.”
EDİP UĞUR, 20 YILDIR KENDİNE ÇALIŞTI
Edip Uğur'un, yaklaşık 20 yıldır milletvekili olmasına karşın Balıkesir yararına hiçbir hizmet getiremediğine işaret ederken, Bu süre içinde yalnızca kendisine çalıştı. Son 12 yılda da, kendisine ait şirketlerinin kazancı % 170 arttı” diye konuştu.
BALIKESİRSPOR'U DA BU DURUMA ONLAR GETİRDİ
Süper Lig'de küme düşmeye çok yaklaşan Balıkesirspor'un bu duruma gelmesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ilgisizliği ve kulübe sahip çıkmamasının etken olduğunu vurgulayan Ok, şunları söyledi:
Balıkesirspor'a en büyük desteği Fırıntaş veriyordu. Bizden sonra bu desteğe son verdiler. Balıkesirliler, Balıkesirspor'a bu ilgisizliği nedeniyle Edip Uğur'u lânetliyor. Edip Uğur, Balıkesirspor Kulübü tesislerini gezdiğinde, ‘Bu nasıl tesis, bu ne rezalet' demiş. Oysa kendisi, 20 yıldır milletvekilliği yaptı. Bu tesislerin iyileştirilmesine hiçbir katkı sağlamadı.”
Balıkesirspor Kulübü kongresinin, mahkeme tarafından iptal edilmesi konusunda da düşüncesini açıklayan İsmail Ok, Bildiğimiz kadarıyla bu mahkeme kararı için bir üst mahkemeye başvuru yapıldı. Biz, AKP'ye benzemeyiz. Hukuk ne karar verirse saygı gösteririz” dedi.
Ok, Edip Uğur'un, Balıkesir'in sorunlarını çözmek bir yana bu sorunları bilmediğini de öne sürerken, Bir süre önce, Balıkesir'deki mahallelerde arsenikli su içildiğini açıkladı. Oysa Balıkesir merkezde böyle bir sorun yok. Kırsal mahalleler, yani eski köylerde bu sorunun yaşandığını bile öğrenememiş. En azından adama ‘Son üç dönemdir İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi sizin partinizde değil miydi?' diye sormazlar mı?” dedi.
MHP'nin diğer milletvekili adayları da MHP'nin, 7 Haziran seçiminde büyük başarı göstereceğini öne sürerken, Balıkesir'i, Türkiye'nin yükselen yıldızı yapacağız” diye konuştular.
MHP'li adaylar, daha sonra Erdek'te esnafı gezerek, vatandaşlarla bir araya geldiler. Vekil adayları esnaf ziyaretlerinin ardından, Erdek Belediyesi`nin düzenlemiş olduğu uçurtma şenliğine katılarak çocuklarla beraber uçurtma uçurdular.
Haber : Ö. BALIKÇI-T. ERTAN



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli