Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MHP´de toplu istifa!

MHP´de toplu istifa!

MHP Erdek İlçe Teşkilatı aldığı karar ile toplu istifada bulundu.

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan kongreye tek liste ile giren Süleyman Sacit Yüksek başkanlığa seçilmişti.  Daha çiçeği burnunda yeni başkan Yüksek, Milliyetçi Hareket Partisi Erdek Teşkilatı olarak  toplu istifa dilekçelerini İlçe Seçim Kuruluna bugün sundular.

MHP Erdek İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu  tarafından yapılan yazılı açıklamada ise "Son dönemde  yaşananlar Yüce Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün ve aziz Türk Milletinin huzuru, refahı, kardeşliği konularında içinde bulunduğumuz şartlar; kalbi bu vatan için atan her vatandaşımızı derin bir üzüntü ve endişeye sevketmiştir.

Geçmiş dönemde doğru olarak kabul ettiğimiz ve savunduğumuz düşünceler ne ise bu gün verdiğimiz kararda da bu doğru bildiğimiz gerçeklerin etkisi mevcudiyetini korumaktadır

Çaba ve emek üzerine kurulan bu kutlu ve meşakkatli yolda yürürken ana ilkemiz  ikbal ve istikbal noktasında ülkemizin geleceğinin yüksek medeniyet ufkuna ulaşmasıydı.

Ülkemizin teminatı ve sigortası olan Milliyetçi Hareket Partisinin, birlik ve beraberliğe ,her zamankinden daha çok, ihtiyacının olduğu, bir tek Ülkücüyü bile dışlama gibi bir lüksünün olmadığı bu dönemde ,Ülkücülerin pasivize edilmeye çalışılması..

BALIKESİR İl Kongresinde Divan Başkanı olan Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya MHP Milletvekili Mehmet Günal Tarafından İl Başkanlığı´na aday olan İlTeşkilatımızın Üyesi Sayın Mustafa Ozan Dereli´nin Adaylığının Üye Olmadığı gerekçesi ve çeşitli entrikalarla kabul edilmemesi..

Boş kağıda imza attırılarak,üzerinin bilgim dışında doldurulması ve bunun gibi durumlar.

Bu tür ayak oyunlarını bir ülkücüye yakıştıramadığımız gibi,aynı düşüncede olan genel merkez ve yöneticileriyle birlikte  çalışmamız mümkün görünmemektedir. Yaşanan bu hadiselerden dolayı ,Erdek  İlçe Teşkilatı olarak büyük bir huzursuzluk yaşamaktayız..

İşte bu yüzden Yıllarca GURURLA  mensubu olduğumuz  lakin;

Vizyonunu kaybetmiş, ülkücü hareketin hassasiyetlerini zayıflatmış bir siyasi parti haline gelen Milliyetçi Hareket Partisinden Erdek İlçe teşkilatı olarak  istifa ediyoruz. 

Milliyetçi hareket partisi: başbuğumuz Alparslan Türkeş in fikirlerine, vizyonuna ve misyonuna kavuşuncaya kadar bu ayrılığımız devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, çalışmalarımda bana omuz veren yönetim kurulu üyelerime, mücadele eden ve oy veren, Türk devletinin ve milletinin milli hafızası ve refleksi olan ülküdaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim

Bu günden itibaren inançlı bir Türk Milliyetçisi olarak, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyete bağlı duruşumuzu bozmadan inandığımız değerler uğruna ve doğru bildiğimiz yolda mücadelemize devam edeceğiz.

Bizden sonra görev alacak arkadaşlarımıza başarılar dileriz." sözlerine yer verildi.

Haber:Tuncay ERTAN

 



Anahtar Kelimeler: toplu istifa
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli