Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MHP´den Alparslan Türkeş Üniversitesi için kanun teklifi

MHP´den Alparslan Türkeş Üniversitesi için kanun teklifi

MHP kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş´in ölümünün 19. yıldönümünde Erciyes Üniversitesi´nin ismini ?Kayseri Alparslan Türkeş Üniversitesi? olması için TBMM´ye MHP´li milletvekilleri tarafından kanun teklifi verildi.

MHP kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş´in ölüm yıldönümünde MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor tarafından, Erciyes Üniversitesinin isminin ?Kayseri Alparslan Türkeş Üniversitesi´´ olarak değiştirilmesi için kanun teklifi meclis başkanlığına sunuldu.
Kanun teklifini hazırlayıp meclis başkanlığına sunan milletvekillerinden olan MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok şunları kaydetti: ?Üniversiteler yetiştirdikleri öğrencileriyle, devletler de adları kadar yetiştirdikleri devlet adamları ile anılır ve yaşarlar. Büyük devlet adamlarına verilen değerler yeni büyük devlet adamlarının yetişmesine öncülük edecektir. Ülkeye hizmet eden devlet adamalarına gösterilmesi gereken vefa örneği; Şehirlerimizden yetişen devlet adamlarının o şehrin insanları tarafından ömür boyu hatırlanmaları ve gelecek nesillere öncülük edebilmeleri için şehirlerin önemli kuruluşlarına isimleri verilmesidir. Alparslan Türkeş ismi ülkesine üstün hizmetler sağlamış ve aynı zamanda milli fikirlerin ülkeye ve ülke gençliğine sahip olması için ömrünü bir davaya adamış büyük fikir adamıdır´´ dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli