Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHPli Başkan beraat etti ardından AKPyi bombaladı

MHPli Başkan beraat etti ardından AKPyi bombaladı

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı İsmail Ok, iktidar partisinin Balıkesirdeki yöneticilerinin halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok, iktidar partisinin Balıkesir`deki yöneticilerinin halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi.
Balıkesir basını ile buluşan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, gündemi değerlendirdi.
Ok: "Yargıtay kararıyla asfalt parası tarihe karıştı"
Hakkında açılan en son davadan tek celsede beraat ettiklerini basın mensuplarıyla paylaşan İsmail Ok, "Balıkesir halkı 2009 seçimlerinde bir karar verdi. AKP`nin halktan kopuk bir avuç yerel yöneticileri halkın iradesine saygı göstermek yerine, onların temsilcilerine yıpratmak için gayri ahlaki ve insani olmayan saldırılarına devam ettiler. En büyük ümitleri olan asfalt parasını almak için her şeyi yaptılar. Balıkesir halkından bizler almıyoruz diye bizi mahkum ettirmek için çalıştılar. Yargıtay`ın verdiği karar ile asfalt parası tarihe karıştı. Onlara yüce yargının vurduğu güzel bir şamardı. Bunlar, özür dileyip, `Asfalt parası yasal değildi` deme yerine saldırılarını devam ettirdiler." şeklinde konuştu.
Başkan Ok, % 5 çıkmaları açıkladı
Belediye Başkanı Ok, 1987?den beri belediye meclisince alınan karar ile inşaat zemininin üzerine % 5 çıkma hakkının olduğunu hatırlattı.
Bu hak, binlerce vatandaşımız tarafından kullanılmış, başta AKP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur Bey kendisi olmak üzere, belediye meclis üyeleri olmak üzere bu haktan faydalanmışlar. Belediye Meclis üyemiz Faruk Demirarslan`ın da bu haktan faydalanması sonucunda, sanki Demirarslan`a özel bir uygulama yapılmış gibi haklarında davalar açıldığını kaydeden Başkan Ok "Bir kaşık suda fırtına koparıldı. Balıkesir`de 6 aydır pompalanan uygulama ile İsmail Ok`u seçimlerde saf dışı bırakma adına, İsmail Ok mahkum olacak ve seçimlere katılamayacak, oylarınız boşa gidecek diye pompalanıyordu. Yüce yargı ilk celsede kararını verdi. İlk celsede beraat ettik." dedi. İktidar partisi yöneticilerinin, Balıkesir halkından özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ok, "Çamur at izi kalsın diye, kişiye özel uygulamalar yapıyormuşuz gibi aksettirenler Balıkesir halkından yine özür dileyemediler. Yahudi hiç bir şey bulamazsa eski defterleri kurcalarmış, yine hakkımızda yeni dosyalar açıklamaya başlandı. En son olarak Fırıntaş, Belediyeden maliyeti düşük hizmet alıyor diyorlar. Fırıntaş kimin, belediyenin. İhaleye birçok firma da girmiş, kanuna her şey uygun. Biz zaten Fırıntaş`ı yasalar çerçevesinde uygun ihalelere sokarak, art niyetli kişilerin fahiş fiyata Balıkesir Belediyesi`ne mal satmasını engellemek için sokuyoruz. Şunu samimiyetimle söylüyorum. `Demirden Korkan Trene Binmez`, bizim kusurumuz olabilir, ama kamunun malını asla birilerine peşkeş çekmedik çektirmeyiz de. Hatta bu yolda ölebiliriz, iktidar partisinin uzaktan kumandalı il başkanı ve halktan kopuk genel başkan yardımcısının bizlere yaptığı saldırılar yargıdan onlara şamar olarak dönüyor. Hala, Balıkesir halkından özür dileme erdemliliğini göstermiyorlar." dedi.
Ok: "Balıkesirspor`a karşı hatalar sistemli bir şekilde yapılıyor"
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, hafta sonu oynanan ve Balıkesirspor`un 2-1 yenildiği Şanlıurfaspor maçını da değerlendirdi. Maçın hakemini çok sert eleştiren Başkan Ok, hakemin futbol oynanmaması için elinden geleni yaptığını söyleyip, Şanlıurfaspor maçının hakemine adeta ateş püskürdü. 
Başkan Ok, "Balıkesirspor biz geldiğimizde 3. Lig`deydi. Türkiye`de başarısı ile adından söz ettiren bir takım var. Maçın 2. yarısında sahada oynamak istemeyen bir rakip var ve buna müsaade eden bir hakem var. Futbolcu korner kullanmıyor, hakem yanına sarı kart için gidiyor sanıyorum, bırakın sarı kartı, o da zaman kaynatmaya oynuyor. Top yerinde mi değil mi ona bakmaya gitmiş. Senin yan hakemin var. Balıkesirspor üzerinde ciddi bir oyun var. Bucaspor maçında ilk 10 dakikada iki sarı kart. Geçen hafta Ankara`da aleyhimize çalınan düdük penaltı ve oyuncumuz atılıyor. Spor otoriteleri kesinlikle penaltı değil diyor. Lehimize çalınmayan düdük var ve penaltıydı. Maalesef gözbebeğimiz Balıkesirspor hakemler tarafından katlediliyor. Biz Allah`ın izni ile kendimize olan inancımız tam. Bunları kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu emek hırsızlığıdır." diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli