Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHPli Başkana meslek odalarından tam destek

MHPli Başkana meslek odalarından tam destek

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı İsmail Ok, eski Hal Binası yerine yapılması planlanan binanın yapımı ile ilgili olarak STKlar ile yaptıkları görüşmelerin sonuçları ve Balıkesir İdare Mahkemesinin bu konudaki kararını açıklayan bir basın toplan

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok, eski Hal Binası yerine yapılması planlanan binanın yapımı ile ilgili olarak STK`lar ile yaptıkları görüşmelerin sonuçları ve Balıkesir İdare Mahkemesi`nin bu konudaki kararını açıklayan bir basın toplantısı düzenledi.
Başkan Ok, bugün makamında düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir Belediyesi`nin eski Hal Binası yerine yapmayı planladığı bina ile ilgili olarak, hafta içinde çeşitli meslek odaları ve TMMOB`e bağlı odalarla bir araya gelerek çeşitli görüşmeler yaptıklarını ve bunun sonucunda aldıkları ortak bir kararla bunun yapımına birlikte karşı çıkacaklarını açıkladı. 
Ok, Balıkesir`in, katılımcı demokrasiye değer veren ve bunu hayata geçiren bir il olması bakımından şanslı bir olduğunu kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarının, her türlü tahrike rağmen Balıkesir Belediyesi ile diyalog yolunu tercih ettiklerini, bunun sonucunda ortaya, ortak bir kararın çıktığını ve bunun, Balıkesir`de yerel yönetimlerin yapacakları hizmet ve projeler bakımından önemli olduğunu vurguladı. 
Başkan Ok, toplantıda şunları söyledi: "Balıkesir gerçekten şanslı, bizler şanslıyız; çünkü her türlü tahrike rağmen sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcileri bizlerle diyalogu tercih etti. Vatandaşı tahrik edici, kişilere hakaret edici en ufak beyanlarına rastlamadım. Aksine, bizimle sürekli diyalog halinde olmaya çalıştılar. Bu süreçte birbirimizle teması kesmedik. Kendilerine aktardığım tek husus vardı; o da, şu anda içinde bulunulan fiili ve hukuki durumdan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`na tabi olan arkadaşlarımızın zarar görmesi endişesi idi. `Ben, bu işin hukuki boyutunu tek başına üzerime alabilecek olsam, bunu göğüsleyeceğim. Bu nedenle buna çıkış yolu arıyoruz` diye ifade ettim. Arkadaşlarımız da bizi aradılar, bizlerin samimi olduğuna inandılar. Bizim, toplumun temsilcisi olan sivil toplum örgütlerinin görüşlerine önem vermememiz, geçmişteki sivil toplum kuruluşu yöneticiliğimizi, aslımızı inkar etmemiz anlamına gelir. Kısacası, arkadaşlarımızla beraber, Anıtlar Yüksek Kurulu üzerinde kamuoyu baskısı oluşturarak, o meydan üzerine yapılacak bina ile ilgili olarak Kurul kararına karşı bir duruş sergilemekti. Bunu, birlikte göğüslemeye karar verdik. Öte yandan, az önce bizi sevindiren, elimizi daha da güçlendiren bir gelişme oldu. Bir vatandaşımızın bu bina ile ilgili olarak İdare Mahkemesi`ne açılan dava sonuçlandı ve Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karara göre, Hal binası yerine yapılacak bina ile ilgili inşaatımız devam edecek. Çünkü otopark ve meydan kısmına kimsenin itirazı yoktu. İnşallah bina yapımı ile ilgili mahkemenin verdiği bu karar, elimizi daha da güçlendirecek. Benim bütün derdim, ihalenin yapılmış, inşaatın da başlamış olması. Dolayısıyla bunun altına imza atan teknik arkadaşlarımızdı. Ama az önce yürütmeyi durdurma kararı geldi. İnşallah bina kısmını hep birlikte engelleyeceğiz. Bu, gerçekten önemli bir konudur. Dolayısıyla Sivil toplum kuruluşlarının bu konuda fikirlerini beyan etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Kendilerine diyalog yolunu seçtiklerini için huzurlarınızda teşekkür ediyor, bu kuruluşlarımızla gurur duyuyorum. Ayrıca, bir şeyi düzeltmek istiyorum: Orası 8.000 metrekareye yakın bir alan. 1.200 metrekaresi bina olacaktı. Biz, dün sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız istişare sonucunda şu kararı aldık: Anıtlar Yüksek Kurulu`na buraya bina yapılmaması için hep birlikte kamuoyu baskısı oluşturalım."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false