Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHPli Belediye Başkanı engel tanımıyor

MHPli Belediye Başkanı engel tanımıyor

Engelliler Grafik Tasarım Kursu 3 Aralıkta başlıyor

Engelliler "Grafik Tasarım Kursu" 3 Aralık`ta başlıyor
Balıkesir`de engelliler için düzenlenen Grafik Tasarım Kursu`nun 3 Aralık 2012 günü başlayacağı duyuruldu.
Balıkesir Belediyesi ile Kent Konseyi Sağlık  Sosyal Yardım ve Engelliler Çalışma grubunun düzenlediği Engelliler Grafik Tasarım Kursu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde start veriliyor. 
2. Engelsizsiniz etkinlikleri kapsamında düzenlenen grafik kursunun Bahçelievler Mahallesi Belediye Bilişim evinde 3 Aralık 2012 saat 14:30`da açılışı yapılacak.  
Üç ay sürecek bu program için adayların bilgisayar kullanmasına engel teşkil etmeyecek oranda özürlü olması gerekir. Bu da iki el ve yeterli sayıda parmak gerektirir. Gözlerinden en az birinin net olarak görmesi de gerekmektedir. Zihinsel engelliler için bu program uygun değildir çünkü bu alanda eğitim verecek bir uzmanımız yoktur. Herhangi bir akademik diploma istenmemekle birlikte adayların öncelikle bu mesleği icra edebilecek düzeyde eğitimli olması gerekiyor.
İlgilenen adaylar Kent Konseyinin Balıkesir Belediyesi Binasının 5. katındaki ofisinde form doldurup ön kayıt yaptırarak başvurabilir.
Kurs programı Haftada bir gün bir ders olarak belirlendi. Programda adaylara verilecek eğitimden sonra yapılacak sınavla yeterli performans gösteren katılımcılara program bitirme başarı belgesi verilecek. Programı bitiren aday edineceği bilgi ile broşür, kartvizit, tabela, dergi ve gazete tasarımı yapıp, bir reklam ajansında, dijital baskı atölyesinde, medya kuruluşunda ya da bir firmanın reklam bölümünde çalışmaya yeterli hale gelecek.
Bilgimiz zekatını ödemek istiyorum
Ücretsiz olarak düzenlenen kursun eğitmenliğini gönüllü olarak yapacağı bildirilen Hasan Paşa Decedeli`nin, yaptığı açıklamasında "bilgimin zekatını ödüyorum" şeklinde kısa ve anlamlı bir cevap vermesiyle dikkat çekti.
Kendisinin Üstün Zekalıların Eğitimini Destekleme Derneği Başkanı olduğunu hatırlatan Decedeli, "Sağlık  Sosyal Yardım ve Engelliler Çalışma grubuna katılmaktaki amacım toplumumuzda üstün zekalı çocuklarında yaşamının engellerle dolu olduğunu göstermek ve bu alanda çalışmalar yapmaktı. Fakat günümüzde engelli vatandaşlarımızın henüz çözülmemiş o kadar çok sorunu var ki benim bu sorunlar içinde çıkıp sadece kendi konumu ön plana getirecek projelerde bulunmam şimdiye kadar yapılan duyarsızlıklardan biri olacaktı. Yani sadece kendi sorununuzu çözmek yetmez bir toplumda yaşıyorsanız. Bu konuda  Çalışma grubu başkanımız Dr. Sedat İrgil`in de çalışmaları bana örnek olmuştur. Bu anlayışla Çalışma grubuna proje olarak engelli arkadaşlarımız için bir grafik kursu düzenlenmesi önerisini verdim ve eğitimciliğini ben üstleneceğimi söyledim. Önce grup ta kabul görüp Kent Konseyi Yürütme Kurulundan geçti bu düşüncem. Böylelikle bende her zaman olanak bulamadığımız vatana hizmet şansının yakaladım ve bu yolla bilgimin de zekatını verebilecek olmanın huzurunu yaşıyorum. Bunun içinde projeyi hayata geçirdikleri için Balıkesir Kent Konseyine ve destekleri için Balıkesir Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli