Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHPli Belediye Başkanı son sözü söylediNe Mutlu Türküm Diyene

MHPli Belediye Başkanı son sözü söylediNe Mutlu Türküm Diyene

Türkiyede tartışmalara neden olan Ne Mutlu Türküm Diyene yazısı Balıkesirde 24 M2 boyutunda şehrin girişine asıldı.

Türkiye`de tartışmalara neden olan `Ne Mutlu Türküm Diyene` yazısı Balıkesir`de 24 M2 boyutunda şehrin girişine asıldı. 
Türkiye`nin çeşitli noktalarından Balıkesir`e gelen vatandaşlar, şehir terminaline asılan `Ne Mutlu Türküm Diyene` yazının altından geçerek şehre girerken, vatandaşlar yazıyı astıran MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok`u alkışlıyor. 
Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali`ne LED teknoloji ile 24 metrekarelik Türk Bayrağı ve `Ne Mutlu Türküm Diyene` yazısı asıldı. Özel aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan yazı ve bayrak, terminal girişinde şehre gelenleri karşılarken, yolcular ve terminal çalışanları ise durumdan memnun. Son zamanlarda Türklük üzerine yazıların kaldırıldığını söyleyen vatandaşlar, "Türklüğünden şüphe eden varsa bu yazıyı da kaldırsın. Türklüğünden şüphe etmeyen insanlar o yazıyı oradan kaldıramaz. Biz o bayrakla var olduk ve onunla gurur duyuyoruz `Ne Mutlu Türküm Diyene` yazısının Türkiye`nin bütün şehirlerinde olması gerektiğini söyledi. 
Balıkesir Terminali çalışanları ise, "Terminalimizdeki bu yazı ve bayrak ses getirdi. Bilhassa geceleri bayrağımız ışıklandırıldığında çok daha dikkat çekici hale geliyor. Balıkesir Belediyesi`ne verdiği bu hizmetten dolayı teşekkür ederiz. Buna söylenecek bir laf yok. Buradan geçerken herkes bu bayrağa ve yazıya selam verecek. Türk vatandaşımız olarak bizim sembolümüz bu ve bunu kimse bozamaz. Allah`a şükürler olsun ki biz bu bayrağın altında yaşıyoruz. Bizi Türklüğümüzden vazgeçiremezler, Ne Mutlu Türküm Diyene` şeklinde konuştu.
Talep halktan geldi
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Türkiye`nin alışık olmadığı dönemler geçirdiğini söyleyerek, " Balıkesir`e daha önce temiz su arıtma tesisine dev bir bayrak yaptırmıştık. Türkiye`deki en büyük LED bayraklardan birisiydi. Şimdide Balıkesir Şehirlerarası Terminali`ne gururla ve iftiharla bir LED bayrak yaptık. Türkiye son günlerde hiç alışık olmadığı günler yaşıyor. Allah yazdıysa da bozsun ama Türk Milleti bu yönde bir şey olursa gereğini de yapacaktır. Türkiye bu süreçte, Osmanlı`nın son dönemlerde yaşadıklarını yaşamaya başladı. Bu ülkede birileri ne yaparsa yapsın, Balıkesir halkı ve Kuvay-i Milliye kahramanlarının torunları da bu vatanın Türk yurdu olduğunu, her karış toprağının da şehit kanları ile yoğrulduğunu biliyor. Bizim bağımsızlığımızın teminatı da o ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasıdır" dedi. 
Başkan Ok: "Valimiz devleti ben halkı temsil ediyorum"
Balıkesir Valiliği tabelasından kaldırılan TC ibaresini değerlendiren Başkan Ok, "Valimiz ile ilgili yorum yapmak şık olmaz. Valimiz devletimizi temsil ediyor, ben Balıkesir halkını temsil ediyorum. Onların bizden daha fazla bu konuda hassas olduğuna inanıyorum. Sağlık Bakanlığındaki uygulamalarla ülke gündemine gelen TC yazısı Balıkesir`de de gündeme geldi. Bu da zaten düzeltiliyor. Bu konuların Türkiye`nin gündeminden çıkmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, bu devletin ismidir. Bunlarla oynamanın kimseye faydası olmaz, zararı olur. Bu ibarenin tekrar yerine konulmasından, Balıkesir halkı memnun olduğu için bende memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli