Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHPli Bulut: Dilini koparırım sözüyle Çubukçuyu kast etmedim

MHPli Bulut: Dilini koparırım sözüyle Çubukçuyu kast etmedim

Düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçunun dilini koparacağını söyleyen MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut gelen tepkiler üzerine yaptığı yazılı basın açıklamasında bunu mecazi anlamda kullandığını açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu`nun dilini koparacağını söyleyen MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut gelen tepkiler üzerine yaptığı yazılı basın açıklamasında "bunu mecazi anlamda kullandığını" açıkladı.
Bulut, iki dilde eğitime destek verdiğini söylediği Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu`yu sert dille eleştirip, Çubukçu`ya seslenip "Koparırım senin o dilini bakan. Bu ülkenin resmi dili Türkçe`dir. Bunu herkes böyle bilecek. Ama herkes evinde, işinde, dışarıda istediği dili konuşabilir asla buna bir engel yoktur" diye seslenmişti.
Bulut`un bu açıklamalarına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Uzaktan Eğitim Koordinasyon Merkezi ve Alo Eğitim Hattı`nın tanıtım toplantısında Bulut`a cevap verdi. Çubukçu, MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut`un halk eğitim kurslarında Kürtçe sınıfı açıldığı iddiasıyla kendisine yönelik, `Koparırım senin o dilini bakan` şeklindeki açıklamalarını, "Bu çok ağır bir şiddet dili, tehdit dili" olarak değerlendirip, Bulut`un bir düzeltme ve özür açıklaması yapması gerektiğini söyledi.
Bulut, mecazi anlamda kullanmış!
Bu gelişmelerden sonra MHP Balıkesir Milletvekili Duran Bulut yaptığı yazılı basın açıklamasında "22 Şubat 2011 tarihinde yapmış olduğum basın toplantısında ülkemin genel sorunlarını anlatırken, son zamanlarda etnik, ayrılıkçı unsurların talep ettikleri ve kamuoyunda tartışmalara sebep olan "iki dilde eğitim" konusuna dikkat çekmek istedim. Daha önce Halk Eğitim Merkezlerinde Kürtçe dil kursları açılmış, talep olmadığı için kapanmak durumunda kalmıştı. Konuşmam da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu`yu kastetmek istemedim. 2 dilde eğitim talebinde bulunanları Anayasanın 42.maddesine aykırılığı sebebiyle bu taleplerden men etmek için mecazi anlamda ifade etmiştim. Kamuoyuna Sayın Bakan Nimet Çubukçu`ya söylemiş olarak ifade edilen sözlerin muhatabı sayın bakan değildir. Bu ülkenin dirliğini bozmaya yönelik taleplerin ülkeye zarar vereceğine kamuoyunun dikkatini çekmek istedim. Kastım budur. Yanlış anlaşılmayı düzeltir, kamuoyuna saygıyla duyururum" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı