Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

MHPli Bulut, Maliye Bakanının hedef saptırdığını söyledi

MHPli Bulut, Maliye Bakanının hedef saptırdığını söyledi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Maliye Bakanına, Bütçedeki sapmanın tek sebebi memurlar mı? Sorusunu yöneltti.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Maliye Bakanına, "Bütçedeki sapmanın tek sebebi memurlar mı? Sorusunu yöneltti.
MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, memur maaşları, enflasyon ve Maliye Bakanının yaptığı açıklama ile ilgili olarak Maliye Bakanına yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.
Bulut, bütçedeki giderler hesaplanırken memurlara ödenen maaşları yük olarak gören anlayış, bütçedeki vergi gelirlerinin yarısından fazlasının ücretlilerden, dolayısıyla kamu çalışanlarından alındığını bilmesi gerektiğini ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanının yapmış olduğu açıklama da, bütçedeki sapmanın sebebinin memur maaş zamları ile öğretmen atamaları olduğunu ifade ettiğini belirterek, ekonomide yaşanan başarısızlığın kamu çalışanlarının sırtına yüklendiğini öne sürdü.
Bütçedeki giderler hesaplanırken memurlara ödenen maaşları yük olarak gören anlayış, bütçedeki vergi gelirlerinin yarısından fazlasının ücretlilerden, dolayısıyla kamu çalışanlarından alındığını bilmesi gerektiğini kaydeden Bulut, memur maaşlarına yapılan artışın bütçeye getirdiği yükün yıllık 6-7 milyar TL`yi bile bulmadığını ifade eden Bulut, 33 milyar TL`lik bütçe açığının, 60 milyar dolarlık cari açığın sebebinin sadece öğretmenlerimizin ve memurlarımıza yapılan zam olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek, uygulanan yanlış politikaların faturasını memurlarımıza ve öğretmenlerimize çıkarılmaması gerektiğini işaret etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi veren MHP`li Bulut, bütçedeki giderler hesaplanırken memurlara ödenen maaşları yük olarak gören anlayış, bütçedeki vergi gelirlerinin yarısından fazlasının ücretlilerden, dolayısıyla kamu çalışanlarından alındığını bilinmemekte midir? Memur maaşlarına yapılan artışın bütçeye getirdiği yük yıllık 6-7 milyar TL`yi bile bulmazken, 33 milyar TL`lik bütçe açığının, 60 milyar dolarlık cari açığın sebebi sadece öğretmen atamaları ve memurlar mıdır? sorularını Maliye Bakanına yöneltti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli