Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHPli Bulut: Sınıf öğretmenlerinin ek derslerini sordu

MHPli Bulut: Sınıf öğretmenlerinin ek derslerini sordu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, sınıf öğretmenlerinin ek derslerini TBMMnin gündemine taşıdı.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, sınıf öğretmenlerinin ek derslerini TBMM`nin gündemine taşıdı.
Bulut, Sınıf öğretmenlerinin mali haklarını TBMM gündemine taşıyarak konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi. 
Bulut, Sınıf öğretmenlerimizin mali hakları diğer öğretmenlerimizden geride kaldığını ifade etti. Aynı eğitimi almış ve aynı kurumda görev yapan öğretmenler arasında ki maaş farkının görmezden gelindiğini belirten Bulut, öğretim hayatının temelini oluşturan ilköğretim okulu birinci kademesinde görev yapan sınıf öğretmenlerimiz öğrencilerimize okumayı yazmayı öğretmenin dışında öğrencilerimize kazandırdığı davranışları, öğrenciler hayatları boyunca alışkanlık olarak devam ettirmekte olduğunu dile getirdi.
Sınıf öğretmenlerimiz branş öğretmenlerimiz gibi lisans eğitimi almakta, KPSS sınavları ile atanmakta olduğunu ifade eden Bulut, aynı okul da 30 saat derse giren sınıf öğretmenin ek ders ücreti 15 saat iken, branş öğretmenlerimizin 20 saate kadar ek ders ücreti almakta olduğunu belirtti.
Bu durumun öğretmenlerimiz açısından ayrım niteliğinde olduğunu ifade eden Bulut, Bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerekmektedir dedi.
Sınıf öğretmenlerimizle branş öğretmenlerimiz arasındaki ek ders farklılığın ortadan kaldırılarak ayrımcılığın ortadan kaldırılması adına Bakanlığın yapmış olduğu çalışmaları Milli Eğitim Bakanına soru olarak ileten Bulut, sorunun çözülmesi için çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli