Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Midilli Adası´na kaçma hazırlığı yapan mülteciler yakalandı

Midilli Adası´na kaçma hazırlığı yapan mülteciler yakalandı

Ayvalık´tan Midilli Adası´na kaçma hazırlığı yapan mülteciler ile onlara yardım eden organizatörler ormanlık alanda yakalandılar.

Ayvalık´tan Midilli Adası´na kaçma hazırlığı yapan mülteciler ile onlara yardım eden organizatörler ormanlık alanda yakalandılar.
Ayvalık ilçesi üzerinden Yunanistan´ın Midilli Adası´na kaçak geçiş yapmak isteyen 8 mülteci ile 3 organizatör polisin ormanlık alanda yaptığı operasyonda gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Ayvalık´ın Cunda Adası´nda çarşı ve mahalle bekçileri bir panelvan aracın sürücülerinden şüphelendi. Bekçiler aracı takip ederken, polis ekiplerinden destek istendi. Kısa sürede polis ekiplerinin geldiğini fark eden panelvan sürücüsü aracı Ortunç yolundaki ormanlık alana sürdü. Karanlıktan da yararlanan şahıslar panelvanda bulunan mültecilerle ormanlık alanda saklanmaya çalıştı. Polis ekipleri nefes kesen operasyonla aralarında 2 çocuk ve 1 kadının da bulunduğu 8 Kongo uyruklu mülteci ile bu mültecileri İzmir´den getirip, Cunda Adası üzerinden Yunanistan´ın Midilli Adası´na götürmek isteyen 3 organizatörü yakalamayı başardı.
Yakalanan mültecileri İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne getiren ekipler, yiyecek, içecek, tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulundu.
Sahte plakalı panelvan ile trafiğe çıkan M.E.S., F.E., ve E.C. isimli organizatörler gözaltına alındı. M.E.S´in 7 ayrı suçtan aramasının yanı sıra cezaevi firarisi olduğunu belirleyen polis, F.E ve E.C´nin de insan kaçakçılığı ile başka suçlardan da sabıkalı olduklarını tespit etti.
Ayvalık polisi´nin, İzmir´den gelen 3 organizatörün Ayvalık´ta bağlantılarının olabileceğini de dikkate olarak şebekenin diğer üyelerine ulaşabilmek için operasyonu genişletebileceği öğrenildi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli