Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Millet İttifakı´ndan Balıkesir´de ortak miting

Millet İttifakı´ndan Balıkesir´de ortak miting

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Balıkesir´de düzenledikleri ortak mitingde vatandaşlara seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Balıkesir´de düzenledikleri ortak mitingde vatandaşlara seslendi.

Millet İttifakı İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok´a destek için CHP ve İYİ Parti´nin Balıkesir´de ortaklaşa olarak düzenlediği miting alanını dolduran on binler ellerindeki Türk Bayrakları ile Kuva-i Milliye Meydanı´nı adeta kırmızıya boyadı.

CHP ve İYİ Parti liderlerinin konuşması öncesinde, vatandaşların ellerindeki Türk Bayrakları ile kırmızıya boyanan Kuva-i Milliye Meydanı´nda hep bir ağızdan Andımız okundu.

Konuşma yapmak için ilk sahneye gelen isim Millet İttifakı´nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı İsmail Ok oldu.

Konuşmasına; ?Binlerce yıllık şanlı tarihe sahip olan şanlı Türk Milleti´nin, söz konusu vatan olduğunda arkasına bakmayan, Mustafa Kemal´in evlatlarına selam olsun? sözleriyle başlayan Ok, şöyle konuştu: ?2014´te Balıkesir Belediyesi´ni bıraktığımızda, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere sanayimiz hızla gelişen illerin arasındaydı. Türkiye´yi doyuran il olarak anılan Balıkesir´de, vatandaşlarımız 3 kilo soğan için saatlerce kuyruklara girmek zorunda bırakılıyor. Kalkınmışlık sıralamasında 17´inci sırada olan Balıkesir şu anda 25´inci sırada. Balıkesir, iktidar partisinden belediye başkanı seçmesine rağmen ekonomik olarak küçülmüş durumda. Bunun çıkışı Büyükşehir ve 20 ilçemizde Millet İttifakı´na ?evet´ mührünü basarak destek olmaktır.? 

Ok´tan sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer verdi: "Bir ülkenin kaderini değiştiren Kuvayı Milliye´nin adının olduğu bir meydandayız. Kuvayı Milliye demek hiç kimseye diz çökmemek demektir. Bu meydanda size hitap etmenin onurunu ve gururunu verdiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Balıkesir´in görkemli bir tarihi var. Nereden bakılırsa bakılsın Türkiye Cumhuriyeti´nin en önemli illerinden biridir. Aslında cennet gibi bir memlekette yaşıyoruz. Bu cennet ülkede sorunlarımız da var. Bu sorunları nasıl aşacağız? Demokratik yollarla aşacağız. Demokrasi bize hangi hakları veriyorsa, şikayetlerimizi sandığa giderek dile getireceğiz. Millet İttifakı´nı çiftçimiz, çocuklarımız, sanayicimiz için yapıyoruz. Ne benim ne de Akşener´in özel bir çıkarı yok ama gece gündüz vatandaşlarımız huzur içinde yaşasın diye çalışıyoruz. Geçmişte AKP´ye oy veren kardeşlerimize sesleniyorum. Parlamentoda çoğunluğumuz olsun, istediğimiz kanunu çıkaralım, istediğimizi vali, istediğimizi kaymakam yapalım dediler. Bu yetkiyi verdiniz. Dedelerimizin kurduğu fabrikaları sattılar. Üzerine 500 milyar da borçlandılar. 17 yıl vergi, özelleştirme, borçlanma dediler ve 17 yıl sonra bu ülkenin güzel insanlarını soğan patates kuyruğuna soktular. Milletin aklıyla alay ettiler, o kuyruğun adına da varlık kuyruğu dediler. Şimdi bu fabrikaları satıyoruz yerine patates, soğan alıyoruz. Artık herkesin uyanması gerekir. Bunun mücadelesini hep beraber vermemiz gerekir. İşine gelince vatan millet Sakarya, işine gelince özel çıkarlar. Tank Palet neden satıldı? Katar uçağı neden bedava verildi? Bu ülkenin temellerinde şehit kanları, gözyaşları, omzunda silah taşıyan kadınlarımız var. Türkiye Cumhuriyeti´nin sınırlarında acı vardır, kan vardır, gözyaşı vardır. Biz sizin çalıştık AKP ve MHP ret etti. Türkiye genelinde 7,5 milyon insanımız işsiz. Bunlara iş bulunması gerekiyor. İsmail Ok, konuşmasında istihdam yaratacağını söyledi. İnşallah seni 1 Nisan´da başkanlık koltuğuna oturtacağız. Her gün kavga, iftira bir sürü laf. Yeter artık ya. Üç gün dur ya. Günün 24 saati bütün televizyon kanalları beyefendi için çalışıyor. İstediğin kadar iftira at, her yerde; ?hak, hukuk, adalet´ diyeceğiz.?

Kılıçdaroğlu´nun konuşması sona erdikten sonra kürsüye gelen İYİ Parti Lideri Akşener ise şu açıklamalarda bulundu: ?Yerel seçime gidiyoruz, sanırsınız savaşa gidiyoruz. Yerel seçimler Erdoğan´ın ağzından neden savaş sahnesine döndü? 17 yıldır birbirimizi kafa kafaya tokuşturarak oy almayı becerdi ama deniz bitti. İlk defa ilçeleri gezmek için Balıkesir´e geldiğimde, bir şehit babası, ağlayarak, ?Meral kardeşim. Ben terörist değilim´ dedi. Düzce´de fındık işçisi, Anadolu´nun kavruk evlatlarından biri, ağlayarak, ?Ben terörist değilim´ dedi. Sonra, Düzce´de bir pazara girdik. Soğuk, herkesin eli buz kesmiş. AKP´ye oy veren 25-30 yaşlarında bir delikanlı, marul, biber, patates satıyor. Döndü dedi ki, ?Meral Abla, ben terörist değilim, burada rızkımı sağlamak için pazarcılık yapıyorum´ dedi. Elbette değilsin, dediğimde, ?Ama Cumhurbaşkanı bize terörist dedi´ dedi. Burada tekrarlıyorum, Cumhurbaşkanı size ?terörist´ dedi. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, inanılmaz kayırmacılık yapanlar. Kendileri 48 bin liralık çay, ejder meyvesinden yapılan Smoothie içerken vatandaşların başına 100 gramlık çayı atamazlar. Ayıptır, günahtır. Milletin adamıydı öyle mi? Birbirinin aynı 10 araba ile geziyor, üzerinde 3 helikopter, 3 bin koruma ile geziyor. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi 24 Haziran´da 18 milyon oy almış. Şimdi o oyu vereni de, yöneticisini de terörist ilan etti. Bu çok büyük bir iftiradır. Şimdi diyorlar ki, ?Sen konuş Abla biz öderiz.´ Beni önce para, sonra hapis ile tehdit etti. Ama en ayıbı ne? Diyor ki; ?kaçacak deliği yok?´ Kuvayı Milliye´nin şehri Balıkesirliler. TBMM´yi kurabilmek için çekilen emekleri, büyüklerinizin ortaya koyduğu o emekleri biliyorsunuz. TBMM, Beyefendinin gözünde bir delik, bu kadar şirazesi kaymış, şaftı bozulmuş bir siyaset adamını bu seçimde cezalandırmalı, o kulağı çekmelisiniz. Şöyle hafif morartarak çekin. Bu kulak moraracak. Diyor ya televizyonda, ?Beni iyi bilir?´ Seni herkes biliyor. Kendini savunurken, ?Ben enayi miyim?´ diyor. Buradaki mesele, enayi olmak? Yani; sizi sevmiyor be kardeşim. İçinizden çıkıp geldiğini iddia etti. Şu anda tepenize tepenize çay atıyor, her yerde azarlıyor. Ülkücüler Fatiha´yı bilmezler dedi? Kürdistan dediğin Irak´ın Kuzeyi kadim 1000 yıllık Türkmeneli´dir. Önce onu öğren. Fesli´den tarih öğrenirsen böyle olur. Bu arkadaşa kim söverse yan yana gelir. Geçen gün de ?Türkiye hukuk devletidir´ dedi. Gülesim geldi, aklıma Rahip Brunson geldi."

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli