Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Milletvekili Akın, hükümete yüklendi

Milletvekili Akın, hükümete yüklendi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, hükümetin yakında havadan da vergi alacağını ileri sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, hükümetin yakında havadan da vergi alacağını ileri sürdü.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrikli arabalara uygulanacak olan yeni vergi tarifesi hakkında görüşlerini dile getirdi.
Elektrikli arabaların desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Akın, gelişmiş ülkelerde sübvansiyon ve diğer çeşitli yardımlarla desteklendiğini hatırlattı.
AKP´nin yakında havadan da vergi alabileceğini söyleyen Akın ?Sakın bizi Elon Musk kandırdı, bizi Tesla kandırdı demeyin? dedi.
Akın´ın konuşmasından satır başları: ?Temiz bir geleceği hazırlamak için teknolojinin bize verdiği bir sürü imkân var, bunlardan bir tanesi de elektrikli araçlar. Bu araçların dünyanın geleceğini şekillendirdiğini zaten artık bilmeyen yok. AR-GE çalışmaları bunun üzerine yapılıyor. Bunun yanında da gerek çevredeki bu karbon ayak izinin azaltılması gerekse artan tüketici ihtiyaçlarını karşılamada da elektrikli arabalar kritik bir rol üstleniyor. Yani elektrikli otomobiller, çevreyi kirletmemesi, konforu ve ekonomikliğiyle dizel, benzin, LPG gibi araçların yerini ileride alacak. Şimdi, yalnız şöyle bir durum var! Adalet ve Kalkınma Partisi´nin öngörüsü pekiyi olmayan hükümetinin sayesinde, herkes tarafından kandırılan bir hükümetin sayesinde elektrikli araçların yaygınlaşacağını düşündüğünden farklı bir yola gidiyor yani bir şark kurnazlığı peşinde. Ne yapıyor? Buna artı bir vergi getiriyor. Buradan uyarıyoruz; bakın, ileride bunlar geldiği zaman sakın şunu demeyin: ?Bizi Elon Musk kandırdı veya bizi Tesla kandırdı´ çünkü dünya bu yöne doğru gidiyor. Yani her yönden faydalı olan, tamamen teknolojik olan bir şeye "Dur." diyorsunuz. Bir taraftan milleti kandırmaya uğraşıyorsunuz bir taraftan da teknolojinin önünü kapatıyorsunuz. Bakın değerli arkadaşlarım, şu anda getirdiğiniz noktada, biz iyi ki havaya vergi vermiyoruz ama bir gün Adalet ve Kalkınma Partisi çıkar da ?Biz artık havadan vergi alacağız´ derse şaşırmayız.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false