Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Milletvekili Akın, hükümeti çiftçiyi yok etmekle suçladı

Milletvekili Akın, hükümeti çiftçiyi yok etmekle suçladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Grubu´nun görevlendirmesi sonucu Mardin´e gidiyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Grubu´nun görevlendirmesi sonucu Mardin´e gidiyor.
CHP, Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ)´nin 7 bin çiftçinin 400 milyon lirayı bulan borcu yüzünden tüm iletim hattında elektriği kesmesi ve borcu olmayan vatandaşlarında mağdur olması nedeniyle harekete geçti.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın Mardin incelemesine, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve İzmir Milletvekili Tacettin Bayır eşlik edecek
Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ?AKP yandaşlarına vergi afları ve özel ihaleler hazırlarken çiftçimizi bitirmeye her türlü kararlı. Çiftçinin sulama için kullandığı elektriği kesmek, çiftçinin mevcut borcunu ödemesini engellemek ve borcunun artarak katlanmasını sağlamaktır. Yapılan çözüm üretmek değil, tamamen içinden çıkılmaz bir hal yaratmaktır. Borcu olan çiftçi ile birlikte borcu olmayanların da elektriğinin kesilmesi tek kelime ile ortaçağ karanlığının despot uygulamalarındandır. Çiftçiden menfaat elde edemeyen AKP, rant siyaseti gereği onları yok etmeye kararlıdır. Diplomatik gezileri çarşı pazar alışverişine dönüştürerek, illerimiz büyüklüğündeki ülkelere, Türkiye´yi bağımlı hale getiren hükümet yine yanlış yoldadır. Elektrik hizmeti kamusal bir haktır ve bütün vatandaşlarımız eşit bir şekilde yararlanır. Ülkemize tarihi boyunca yaşamadığı mağduriyetleri, eşitsizlikleri ve haksızlıkları yaşatan hükümet, bu gidişata bir son vermelidir.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false