Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Milletvekili Akın´dan soru önergesi

Milletvekili Akın´dan soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çocuklarına ve yakınlarına tahsis edilen korumalar konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin (TBMM) gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çocuklarına ve yakınlarına tahsis edilen korumalar konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin (TBMM) gündemine taşıdı. Akın´ın, Başbakan Binali Yıldırım´ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına  verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Erdekli eniştesi Ziya İlgen de yer aldı. Önergede şu sorular yöneltildi:                            

?Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın aile bireylerinin her birine tahsis edilen koruma sayısı ve koruma aracı sayısı ayrı ayrı nedir? Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın kardeşleri ve diğer akrabalarından koruma tahsis edilenler var mıdır? Örneğin, 15 Temmuz darbe girişimini sayın Cumhurbaşkanına haber veren eniştesine de korumalar ve koruma aracı tahsis edilmiş midir? Önceki Cumhurbaşkanlarının çocuklarına ve diğer yakınlarına da korumalar tahsis edilmiş midir? Tahsis ediliyorsa bunların korunan kişi başına sayısı nedir? Başbakan olarak şahsınızın çocukları ile diğer yakınlarına da korumalar ve koruma araçları tahsis edilmiş midir?? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli