Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Aytekin: Balıkesirspor´u Bitirin talimatı mı aldınız?

Milletvekili Aytekin: Balıkesirspor´u Bitirin talimatı mı aldınız?

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu´na Balıkesirspor´un durumunu yazılı soru önergesi ile sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu´na Balıkesirspor´un durumunu yazılı soru önergesi ile sordu.
Balıkesirspor´un mali kriz yaşadığı ve taraftarların siyasilere destek çağrısında bulunduğu şu günlerde CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu´na Balıkesirspor hakkında yazılı soru önergesi verdi. Önergede AKP´nin bir çok şehrin takımına devletin imkanları ile destekler yaptığını vurgularken, bu konuda Balıkesirspor hakkında bir çalışmalarının olup olmadığını sordu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu´nun, Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın Trabzonspor´u iflastan kurtardığı yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan CHP Milletvekili Aytekin, devletin imkanlarının taraflı bir şekilde kullanıldığını öne sürdü.
Taraflı uygulamaların sporseverleri üzdüğünü ifade eden Aytekin ?Son dönemlerde sıkça duymakta olduğumuz spor kulüplerinin mali krizleri ne yazık ki Balıkesirspor´da yaşamakta. Her seçilen belediye başkanı spor kulüplerinin başlarına siyasi partilerinin temsilcilerini yönetici olarak görevlendirmesi sporda liyakat ilkesini de alt üst etmiştir. Gelmiş olduğumuz nokta sporun siyasallaşmasından kaynaklanmaktadır.? dedi.
Yazılı soru önergesinde Balıkesirspor´a son 5 yılda ayni ve nakdi yardımların neler olduğunu soran Aytekin, Balıkesirspor´un yaşamış olduğu mali kriz ile ilgili bir çalışmanın olup olmadığını sordu.
Sorularının içerisinde Balıkesir Atatürk Stadyumu´nun yenilenmesinin yer alıp almadığına da yer veren Aytekin ?Balıkesir´in yaşamakta olduğu bu sorunlar bizleri ciddi derece üzmektedir. Taraftar gruplarının destek çağrısı yerinde ve haklı bir çağrıdır. Sporun AKP döneminde siyasallaşması haklı olarak taraftarları siyasetçilere yönlendirmektedir. Muhalefet milletvekilleri olarak elimizden gelen tüm gayreti sergilemeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Ancak bilinmesini isterim ki siyasallaştırılan bu spor kulüplerine önce yerel yöneticilerin sahip çıkması gerekiyor. Kulübün AKP´li yöneticiler tarafından yönetildiği son 5 yıla bakıldığında adeta Balıkesirspor´u bitirin talimatı almışçasına çalışmalar yapılmakta olduğu görülecektir. Bu nedenle yerel yöneticilere de buradan seslenmek istiyorum. Üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yapmalılar. Ellerini taşın altına koymalılar.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli