Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Milletvekili Bostan, Bakan Özlü ile görüştü

Milletvekili Bostan, Bakan Özlü ile görüştü

Türkiye´de zeytin alanlarının korunup geliştirilmesi ve zeytin sektörünün sanayileşmesini sağlayacak Bağımsız bir Zeytin Kurulu Balıkesir´de kuruluyor.

Türkiye´de zeytin alanlarının korunup geliştirilmesi ve zeytin sektörünün sanayileşmesini sağlayacak Bağımsız bir Zeytin Kurulu Balıkesir´de kuruluyor.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile görüştü.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nda gerçekleşen görüşmede, AK Parti Milletvekili Bostan, Balıkesir´in katma değeri yüksek sanayi yatırımları için cazibe merkezi olmasını bekledikleri belirterek, kurulacak Bağımsız Zeytin Kurulu´nun da, zeytincilik alanında yatırımcıların önünü açacağını ifade etti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile yaptığı görüşmeyi değerlendirmek üzere basına bilgi veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Bostan, Balıkesir´in sanayi bölgeleri arasına alınacağını bildirdi.
Bostan, devamında şunları kaydetti: "Bu kararla birlikte ilimiz dünyaya açılacak, katma değeri yüksek olan endüstri yatırımlarının cazibe merkezi olacaktır. Yine Sanayi Bakanımızla kırsal kesimde göçü önleyecek iş ve aş imkanları sağlayacak yatırımları gerçekleştirebilecek bir mastır plan üzerinde çalışmalar başlatıyoruz."
Türkiye´de zeytin alanlarının korunup geliştirilmesi ve zeytin sektörünün sanayileşmesini sağlayacak bağımsız bir Zeytin Kurulu oluşturulacağı müjdesini veren Bostan, zeytincilik alanında bilimsel verilere dayalı kararların oluşturulabilmesine öncülük edecek Zeytin Kurulu´nun Balıkesir gibi önemli geçim kaynaklarından birinin zeytin olduğu iller için büyük önem taşıdığını vurguladı.
Bostan "Bu kurul sayesinde bölgemizin önemli geçim kaynaklarından olan zeytin alanları korunacak, bu alanda yatırım yapacak olan sanayicimizin önü açılacaktır" diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli