Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Canbey´den 19 Mayıs mesajı

Milletvekili Canbey´den 19 Mayıs mesajı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 19 Mayıs´ın yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Milletvekili Canbey, yaptığı açıklama ile 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 19 Mayıs´ın yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Milletvekili Canbey, yaptığı açıklama ile 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutladı.
Mesajına; ?1919 yılında, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna uzanan yolda, Gazi Mustafa Kemal´in Samsun´a çıkışı ile aziz milletimizin bağımsızlık ve kurtuluş meşalesini ateşlediği 19 Mayıs´ın, 102. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.? diyerek başlayan Milletvekili Canbey, "Bu anlamlı günün, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara verilen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Milletimizi ve devletimizi güçlü ve müreffeh yarınlara taşıyacak yegâne güç, geleceğimizin mimarları olan gençlerimizdir. Milletimizin en büyük zenginliği ve umudu olan sevgili gençlerimizin Cumhuriyetimizin kuruluş, Türk Milleti´nin kurtuluş mücadelesinin kıvılcımı olan 19 Mayıs´ın içerdiği derin mananın idrakiyle ve aynı Milli Mücadele ruhu ile tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi parlak bir geleceğe taşıyacağına, bizi biz yapan değerlere sonuna kadar sahip çıkacağına, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağına, büyük Türkiye idealini gerçekleştirme gayreti içinde olacağına yürekten inanıyorum.? dedi.
Kuvayi Milliye şehri Balıkesir´in Milletvekili olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Canbey ?Balıkesirliler, 15 Mayıs 1919´da İzmir´i işgal etmeye başlayan Yunanlılara karşı, 16 Mayıs 1919 günü ?Okuma Yurdu´nda toplanarak düşmanla mücadele kararı almıştır. Üç gün sonra 19 Mayıs 1919´da da Alaca Mescit´te ?Heyeti Merkeziye´yi kurarak düşmana karşı ilk hareketi başlatmışlardır. Böyle zor zamanda milletinin ihtiyaç duyduğu desteği derhal veren ve canları pahasına vatan savunması yapan Kuvayi Milliye şehri Balıkesir´in milletvekili olmaktan gurur duyuyorum. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazileri ile tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve Kuvayi Milliye Şehri Balıkesirli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyorum." diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli