Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Milletvekili Havutça: ?Engelli vatandaşların yüzde 80´i işsiz?

Milletvekili Havutça: ?Engelli vatandaşların yüzde 80´i işsiz?

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Engeliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada,

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Engeliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, nüfusumuzun % 13´üne yakınını oluşturan engellilerimizin sorunlarını bireysel bir sorun olarak değil, herkesin ortak duyarlılığını gerektiren toplumsal bir sorun olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Havutça yaptığı açıklamada ?İş bulmada, eğitimde, sağlıkta, sosyal güvencede, sosyal haklarda, toplu taşıma ve konutlarda, kentsel planlamada yok sayılan engeli insanımız, yaşamın kıyısına itilmek istemiyor? dedi.
Havutça, mesajının devamında şunları kaydetti: ?Çağdaş dünyada saygın konuma yükselebilmek için, Devlet´in yanı sıra, yaşlı-genç, engelli-engelsiz, kadın-erkek tüm yurttaşlar çaba göstermelidir.
Türkiye, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, engelli yurttaşlarının sorunlarına çözüm üretmek, onların yaşam kalitelerini artıracak çeşitli olanaklar sunmak durumundadır. Engelli-engelsiz tüm yurttaşlarımızın, sağlık, eğitim, ulaşım, barınma ve istihdam sorunlarının çözülmesi, sosyal haklarının güvence altına alınması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi yönündeki çabalar, mutlu ve huzurlu bir toplumun temelini oluşturmaktadır. Ulaşım hizmetlerinde, yollarda, kaldırımlarda, kamuya açık merdivenler ve asansörlerde engelliler zorluk çekiyorlar. Özellikle istihdam sorunları açısından, kamu alanındaki engelli istihdamı bile çok eksik durumda. Hayatımızın her alanında engellilere yönelik bir empati yapmak ve sorunlarını çözmek noktasında üstümüze düşeni yapmalıyız. Engellilerimize yönelik eğitim ve rehabilitasyon, meslek edindirme ve istihdam, bakım ve koruma hizmetlerinin sunulması ve yaygınlaştırılması devletin birinci derece sorumluluğudur.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli