Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Mehmet Tüm:

Milletvekili Mehmet Tüm:

?Yerel basın yerel demokrasinin güvencesidir?

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti.
Cemiyete CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gelen Tüm, cemiyet başkanı Kaan Bingül´e buket verdi.
Yerel basının önemine dikkati çeken Tüm, şu değerlendirmede bulundu:
"Bildiğiniz gibi yaygın basın tekelleşti. İktidarın sesi olan bu basına biz ´yandaş basın´ diyoruz. Yerel basının yaşaması gerekiyor. Çünkü yerel basının yaşaması, yerel demokrasinin yaşaması, bizlerin yaşaması demektir. Tüm demokrasiler, yerel basın ile birlikte güçlenir. Ülkemiz zor günler yaşıyor. Bu zorluklardan en çok da gazeteciler olumsuz etkileniyor. Bugün çok sayıda gazeteci cezaevlerinde. Çok sayıda gazeteci işsiz. Tek silahı kalemleri olan gazetecileri iktidar sevmiyor. Çünkü düşünüp yazanlara tahammülü yok. Basının özgür olması gerekiyor. Bir ülkenin basını güçlüyse demokrasisi de, hukuku da güçlü olur. İşte son örneği şu. Gazeteci Ahmet Şık´ı, önce FETÖ yargısı, ardından da bu iktidar yargılayarak cezaevine attı. Bugün, ülkemizin gidişinden 80 milyon insan rahatsız. Ülkede millilik adına her şey bitti. Ekonomi çok bozuldu. Şimdi de sıra şeker fabrikalarına geldi. Daha fazla şeker fabrikası açılması gerekirken, kapatmaya çalışıyor."
Parlamentonun, iktidar tarafından by-pass edildiğine işaret eden milletvekili Mehmet Tüm, şunları söyledi:
"AKP, son olarak MHP ile seçimler için kirli bir ittifak yasası çıkardı. Bu yasayı kabul etmiyoruz. Son referandumda mühürsüz oylar geçerli sayılarak oylar gaspedilmişti. Şimdi bu kirli ittifak yasasıyla birlikte mühürsüz oy kullanımı yasallaştırılyor ve hile dolu bir seçime gidilmek isteniyor. Ülkenin ortak değerleri için gidişattan saygı duyanlarla bir araya geleceğiz. Korkunun ecele yararı yok. Bu hükümeti göndereceğiz."
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Mehmet
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli