Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Milletvekili Ok, ´Sözlü sınav ile FETÖ´nün soru çalması aynıdır´

Milletvekili Ok, ´Sözlü sınav ile FETÖ´nün soru çalması aynıdır´

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ?Sözlü sınav uygulaması ile FETÖ´nün soru çalması aynıdır?

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ?Sözlü sınav uygulaması ile FETÖ´nün soru çalması aynıdır?
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, ?Dün soruları çalarak emek hırsızlığı yapan hain FETÖ, çocukların geleceğini kararttı. Peki şimdi bu yapılan sözlü sınav nedir? Bu sözlü sınav, emek hırsızlığına yasal kılıf uydurmaktır.? dedi.
MHP´li Ok, öğretmen atamalarında ilk kez yapılan sözlü sınavları eleştirdi.
Bu sözlü sınavların bilimsellik, hukuk ve adalet ten uzak olduğuna değinen Ok, "Sözlü sınav denildiğinde vatandaşların aklına tek bir şey geliyor; o da torpil. Sözlü sınav eşittir torpil. Dün soruları çalarak emek hırsızlığı yapan hain FETÖ, çocukların geleceğini kararttı. Peki şimdi bu yapılan sözlü sınav nedir? Bu sözlü sınav, emek hırsızlığına yasal kılıf uydurmaktır. Göz bebeğimiz gençlerimizin ve ailelerinin maddi manevi emeklerinin çalınmasına kanuni kılıf uydursanız da, yaptığınız emek hızsız lığıdır. Bu haksız, hukuksuz olarak uygulanan sözlü sınav derhal kaldırılmalı, emek hırsızlığına son verilmeli ve öğretmen adaylarının atamaları alın teri ile aldıkları KPSS puanlarına göre yapılmalıdır" dedi.
Hükümetin üniversitelerde rektör ataması ve öğretmenlik atmaları hakkında yeni çıkarmış olduğu KHK´yı da eleştiren Ok ?Ne güzel bir demokrasi. Kendin çal kendin oyna. Utanmasalar TBMM´yi kapatacaklar. Zaten şu anda Meclisin yetkileri Hükümet tarafından gasp edilmiş durumda, KHK´larla istedikleri kanunları çıkarıyorlar. Meclis devre dışı olduğuna göre; Meclis tatil edilsin, milletvekilleri ücretsiz izne ayrılsın, böylece ekonomi rahat eder´´ dedi.
Ok, sözlü sınavların da kaldırılması ve atamaların KPSS ile yapılmasını istedi.
Konuşmasında, "Cumhuriyet Gazetesi´ne yönelik operasyona" da değinen Ok, şöyle devam etti: "Bizler, terör örgütü ve uzantıları ile mücadele edilmesi ve bu mücadele esnasında hassasiyet gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. FETÖ terör örgütü yapılanması ile uzun yıllardır mücadele ettiğini bildiğimiz isimlerin, FETÖ operasyonu adı altında gözaltına alınması, olsa olsa FETÖ soruşturmalarını sulandırmak olur. Bu operasyonlar, sağduyu sahibi insanlarda olduğu gibi bizim de kafamızda soru işaretlerine neden olmuştur." Diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false