Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Ok, TBMM´de Gazi Mustafa´nın hikayesini anlattı

Milletvekili Ok, TBMM´de Gazi Mustafa´nın hikayesini anlattı

Suriye-İdlib şehrinde hain Esat´ın saldırısında yaralanarak Gazi olan Balıkesir´li hemşerimiz Mustafa Yılmaz´ın hayat hikayesini anlatan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok,

Suriye-İdlib şehrinde hain Esat´ın saldırısında yaralanarak Gazi olan Balıkesir´li hemşerimiz Mustafa Yılmaz´ın hayat hikayesini anlatan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Mustafa şu anda GATA´da yaşam mücadelesi veriyor. Şehidimizin emanetine sahip çıkamadık, başta bu şehidimiz olmak üzere bütün şehitlerimiz bizi affetsin." dedi.
Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi´nin 18. maddesi üzerinde verilen önerge hakkında konuşmak için kürsüye çıkan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İdlib´de yapılan saldırı sonucu gazi olan ve halen GATA´da hayat mücadelesi veren Mustafa Yılmaz´ın babasının da 21 yıl önce Şırnak´ta vatani görevini yaparken şehit düştüğünü hatırlattı.
3 Haziran 1991 tarihinde Balıkesirli Piyade Onbaşı Ayhan Yılmaz Şırnak´ta vatani görevini yaparken 21 yaşında şehadet mertebesine erdiğini dile getiren Milletvekili İsmail Ok, "Gencecik, 21 yaşında şehadet şerbetini içen bu şehidimizin geride gerçekten yüreği yaralı anne babası, dul bir eşi ve küçücük bir evladı, Mustafa´sı kalıyor. Tabii, yıllar çabuk geçiyor, şehidimizin tek evladı Mustafa´mız büyüyor ve kahraman Türk Ordusu saflarına katılarak, piyade astsubay olarak görev yapıyor. İşte, bu Mustafa´mız, zalim Esat rejiminin İdlib´te yaptığı son saldırıda 5 şehidimizin yanında diğer 5 gazimizle birlikte bu saldırıda yaralanıyor. Şehidimizin biricik emaneti, evladı Mustafa şu anda GATA´da yaşam mücadelesi veriyor. Şehidimizin emanetine sahip çıkamadık, başta bu şehidimiz olmak üzere bütün şehitlerimiz bizi affetsin. Buraları, şu bulunduğumuz yerleri, başta kendim olmak üzere hak etmediğimizi düşünüyorum. Şehitlerin emanetine sahip çıkamıyoruz ve şehidin biricik oğlu şu anda GATA´da hayat mücadelesi veriyor. Allah, geride kalan, yalnızca tek oğlu olan annesine bağışlasın inşallah.? diye konuştu.
Ok, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: ?Şimdi, bu duygular içerisinde biz, burada neler konuşuyoruz? Tıpkı Ulu Hakan Fatih Sultan Mehmet, İstanbul´u fethettiğinde papazların Ayasofya´da "Meleklerin kanadı var mı yok mu?" Onu konuştukları gibi bizde bunlarla konuşuyoruz. Her gün şehit, her gün vatan evladı kara toprağın bağrına giriyor. Şimdi biz burada oyun oynuyoruz. Şu anda görüştüğümüz kanunun bir tek nedeni var, fazla lafa gerek yok: 31 Mart´ta muhalefet belediyelerinin kazanmasıdır. Eğer 31 Mart´ta büyükşehirler muhalefet tarafından kazanılmış olmasaydı bugün biz bu kanunu görüşüyor olmayacaktık. Kısacası, ülkenin içerisinde bulunduğu durum bu kadar kötüyken biz, iktidarın yerel yönetimlere milletin verdiği yetkiyi gasp etmesini görüşüyoruz, çok acıklı.?
Yine seçim bölgem olan sadece Balıkesir´in değil, Türkiye´nin değil, dünyanın incisi bu ortamda, Ayvalık´ta tabiat parklarının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ranta açılarak yandaşlara para kazandırılmasının hesapları yapılıyor. Halka açık olan bu yerler, bu cennet gibi güzel beldeler bundan sonra tesisleşerek ranta açılacak ve halkın elinden alınmış olacak. İşte, Türkiye´nin içerisinde bulunduğu bu acıklı durumda Türkiye´nin gündemi bu´´ dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı