Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Milletvekili Ok, Yücel Yılmaz´ı işçi kıyımı yapmakla suçladı

Milletvekili Ok, Yücel Yılmaz´ı işçi kıyımı yapmakla suçladı

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM Genel Kurulu´nda Balıkesir´in sorunları hakkında söz alarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a vermiş olduğu sözleri tutması hususunda çağrıda bulundu.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM Genel Kurulu´nda Balıkesir´in sorunları hakkında söz alarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a vermiş olduğu sözleri tutması hususunda çağrıda bulundu.
Yücel Yılmaz´ı seçim dönemi vermiş olduğu sözlerin tam tersini yapmakla suçlayan Ok, halka verilen vaatlerin takipçisi olacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın dün HAK-İŞ kongresinde işçilerin haklarını sonuna kadar savunulacağını ifade ettiği konuşması esnasın da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin 100 işçiyi daha işten çıkardığını savunan Ok, işten çıkartılanların sayısının 700´e yaklaştığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde yapılmakta olan işçi kıyımına el atmasını isteyen Ok ?´Yüce meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sizlerin huzurunda sesleniyorum, sizler işçinin hakkının takipçisiyim derken, partinizin belediye başkanı Balıkesir´de işçi kıyımı yapıyor´´ dedi.
Büyükşehir Belediyesi´nin bankamatik görevlilerini çıkartıyoruz açıklamasına değinen Ok, ?Bir önceki dönem AK Parti´nin işe aldığı isimleri bugün bankamatik görevlisi iddialarıyla işlerine son veriliyor. Bunlar bankamatik görevlisiyse neden işe aldınız? Daha yeni Baltok´da çalışan 60 kişinin işine son verildi. AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı kimse işten çıkartılmadı diyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 400 kişi değil, 370 kişi çıkartıldı diyor. Hanginiz doğru söylüyorsunuz? Bu vebal hanginizin?´´ dedi.
BALTOK projesinin halan tamamlanamadığını ve binaların çürümeye terk edildiğini belirten Ok, ?Baltok Projesi Balıkesir´in kanayan bir yarasıdır. Fakirlere ev yapacağız diyerek, fakirin arazisini zorla elinden aldılar. Sonuç ortada yandaşı ve kendilerini zengin ettiler. Karnı doyan firma yarım bırakarak kaçtı. Şuan BALTOK camları kırık, malzemeleri heba bir şekilde çürümeye terk edilmiş. Bunca israf, bunca fakirin hakkı nasıl ödenecek. Sorumluları nerede? Fakir işçileri işinden edeceğine, BALTOK´u sömüren başta Ahmet Edip Uğur ve yandaş firmalara hesap sorun.? dedi.
Balıkesir´de yolcu ücretlerine de değinen Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin şoför esnafı ile halkı karşı karşıya getirmekle suçladı. Bu zamlar ile ne şoför esnafının nede halkın memnun olmayacağını söyleyen Ok, ?Şoför esnafımızın beş yıldır girdi maliyetlerinin altında ezilmesine göz yumdunuz. ASİS firmasına hiçbir yatırımı olmadığı halde günde 170.000, yılda 62 milyon yolcu garantisi verdiniz. Şimdi ise şoför esnafımızı kolluyor gibi yaparak, halkı ve şoför esnafını karşı karşıya getiriyorsunuz. ASİS firmasına haksız ve hukuksuz yere yılda 3 trilyon lira para ödeyeceğinize, bu parayı şoför esnafımıza destek olarak aktarın ve esnafın yükünü hafifletin. Böylece hem şoför halkımıza hem de vatandaşımıza sahip çıkmış olursunuz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli