Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Milletvekili Tüm, Balıkesir´deki yaşlı bakımevlerini sordu

Milletvekili Tüm, Balıkesir´deki yaşlı bakımevlerini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Tüm, yaşlı bakımevlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

 Meclis genel kurulunda söz alan Tüm, vatandaşların, bakımevlerine girmek için sıra beklerken yaşamlarını yitirdiğini dile getirirken, hükümete şu soruları yöneltti:
?Balıkesir ilimizde ne yazık ki çok sayıda bakıma muhtaç yaşlı vatandaşımız var. İlde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na ait bakımevlerinin kapasitesi 174 olduğu halde şu anda 214 kişi barınıyor. Yüzlerce vatandaşımız ise sıra bekliyor. Dün, sıra bekleyen bir vatandaşımız, sıkıntılar içinde yaşamını yitirdi. Hükümete soruyorum: Balıkesir´de yaşlı bakımevi veya huzurevi olarak plânlanan yeni bir yatırım var mıdır? Varsa, kaç kişi kapasiteli olarak plânlanmıştır? İhalesi ne zaman yapılacaktır? Kiralama yoluyla yeni bakımevi açmayı düşünüyor musunuz? Özellikle turizm bölgelerinde boş bulunan birçok donanımlı uygun bina bulunuyor. Bunları değerlendirmeyi düşünüyor musunuz? Balıkesir halkı, hükümetten ivedilikle bu soruna çözüm bekliyor.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli