Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Tüm, mecliste sordu

Milletvekili Tüm, mecliste sordu

?Marmara Denizi´ni de kirleten çevre felaketine karşı neden önlem almıyorsunız??

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Mehmet Tüm, hükümete çağrı yaparak, ağır metal ve diğer kimyasal atıkların yoğun şekilde kirlettiği Gönen Çayı, Susurluk Çayı ve Havran Çayı´nın bir an önce temizlenmesini istedi.
Tüm, TBMM´de şu açıklamayı yaptı:
?Balıkesir´de, son yıllarda çok ciddi bir çevre kirliliği yaşanıyor. Bunları başında Gönen Çayı, Susurluk Çayı ve Havran Çayı geliyor. Sayın Bakana soruyorum. Tarımsal sulamada kullanılan Gönen Çayı´yla ilgili neden bir çalışma yapmıyorsunuz? Çayda belirlenen ağır metal ve diğer kimyasal atıkların insan sağlığına ne gibi zararları vardır? Susurluk ve Havran çaylarında daha önce belirlenen kirliliği neden gider-miyorsunuz? Başta pirinç ve domates olmak üzere tarımsal ürünlerde kimyasal atıklara bağlı ciddi problemlerin olduğunu biliyor musunuz? Marmara Denizi´ni de kirleten bu çevre felaketine karşı neden önlem almıyorsunuz? Hükümet olarak halkın sağlığını ne zaman düşüneceksiniz? Balıkesir halkı acilen çözüm bekliyor. Bu konuda projeleriniz var mıdır??
Haber : Önder Balıkçı



Nesrin Cimen
18.05.2017 16:19:25
Bu güzellikleri bu hale getirenler beni alakadar etmez diyenler. Yemeklerinde, sofralarinda o agir metalleri afiyetle yiyenlerdir. Neden, Teyzelerimiz, Amcalarimiz erken öldü diye kimse hic düsünmez mi? Bu olaylar herkezin sorumlugu altindadir. Herkez cözüm bulmaya calismalidir. Milletvekillerimiz cözüm icin atim atmistir. Tebrik ediyorum.

Anahtar Kelimeler: Milletvekili mecliste sordu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı