Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Tüm, uyardı: ?Kuş Cenneti´ni yok etmeye hakkınız yok!?

Milletvekili Tüm, uyardı: ?Kuş Cenneti´ni yok etmeye hakkınız yok!?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada Bandırma sınırları içindeki Kuş Cenneti ve Kuş Gölü´nü(Manyas Gölü) gündeme getirdi.

Tüm, şunları söyledi:
?Balıkesir Manyas Kuş Cenneti Gölü, uluslararası koruma altına alınmış bir sulak alandır. Yüz binlerce kuş, bu gölde barınmakta ve üremektedir. Fakat 2000 yılından bu yana göl, hızla kirleniyor. Gölde yaşayan canlıların üremeleri, kirlilik nedeniyle çok azaldı ve yok olmak üzere. Gölün çevresinde bulunan sanayi kuruluşlarının çoğunun arıtma tesisi yok. Var olanların da tesisleri çalışmıyor. Konut atıklarının göle ulaşması engellenmiyor. Göl kıyısında yapılan tarım faaliyetlerinin denetimi yok. Çevre Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın uluslararası Ramsar Sözleşmesi´nden doğan sorumluluklarını yerine getirerek acilen önlem almalarını Bandırma ve Manyas halkı adına talep ediyorum.
Hükümeti de buradan uyarıyorum. Yeni bir çevre faciasına yol açmayın. Kuş Cenneti´ni yok etmeye hakkınız yok. Yeni bir Cerattepe yaratmayın.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli