Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Milletvekili Tüm´den Marmara Kaymakamına sert tepki

Milletvekili Tüm´den Marmara Kaymakamına sert tepki

?Hükümetten korkuyor ve koltuğunu düşünüyorsun!?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) üyesi Mehmet Tüm, Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç´a sert tepki gösterdi.
Tunç´un, Marmara Adası´nda(Marmara ilçesi), CHP ilçe başkanlığının düzenlemek istediği etkinliğe, ?OHAL? kapsamında, ?güvenlik riski var? gerekçesiyle izin vermemesini kabul edilmez olarak niteleyen Tüm, yasağın hemen kalkmasını isteyerek şu değerlendirmede bulundu:
?Kaymakamın, bu yasağı bir an önce kaldırmasını istiyoruz. Türkiye, adım adım parti devleti olmaya sürükleniyor. OHAL faşizmi de ne yazık ki, parti devleti sevdalılarına ciddi olanak ve ortam yarattı. Bunun sonucunda bir kaymakam, AKP ilçe başkanı gibi hareket ederek partimizin düzenlemek istediği bir etkinliği, yemeyi bile yasaklayabiliyor. Bu duruma ancak ve ancak bir parti devletinde rastlanabilir. Kaymakamın, yemeğe, ?güvenlik riski var´ gerekçesiyle izin vermemesi ise ayrı bir skandaldır. Eğer sen kaymakam olarak ana muhalefet partisinin düzenleyeceği bir yemeğin güvenliğini bile sağlamaktan acizsen o zaman o koltukta neden oturuyorsun? Sen, neyin güvenlik riskinden söz ediyorsun? Bizim, parti olarak çalışıp kaynaşmamız mı güvenlik için risk oluşturuyor? Ancak kaymakamın, güvenlik riskiyle değil, AKP iktidardan giderse koltuğum da gider düşüncesiyle hareket ettiğini biliyoruz. Kaymakam, toplumun değil, hükümetin hassasiyetlerini gözetiyor. Sırtını OHAL faşizmine dayayıp, muhalefetin etkinliklerini engelleyen anlayış er geç son bulacak.? Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli