Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Milletvekili Bulut, sorunları meclise taşıyor

Milletvekili Bulut, sorunları meclise taşıyor

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ücretli öğretmenlerin sorunlarını TBMMne taşıdı. Balıkesir Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyon Üyesi Ahmet Duran Bulut, okullarda çalıştırılan Ücretli Öğretmen sorunu ile ilgili olarak...

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ücretli öğretmenlerin sorunlarını TBMM`ne taşıdı.
Balıkesir Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyon Üyesi Ahmet Duran Bulut, okullarda çalıştırılan "Ücretli Öğretmen" sorunu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi verdi.
Milletvekili Bulut, ücretli öğretmenlik uygulamasının halen devam eden bir uygulama olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 60 binin üzerinde ücretli öğretmenin görev yaptığının belirtildiğini ifade etti. Ücretli öğretmen çalıştırılmasının eğitim-öğretimin kalitesini de düşürmekte ve verim azalmaktadır. Diyen Bulut, bu uygulamanın biran önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Kadrolu atamalar dururken öğretmenlerimizi iş güvencesinden yoksun olarak çalıştırmak ve ders başı ücret vermenin adaletli bir yaklaşım olmadığını ifade eden Bulut`un Milli Eğitim Bakanına yönelttiği sorular şu şekilde;
1. Kadrolu atama dururken, öğretmenleri iş güvencesinden yoksun olarak çalıştırmak, onlara girdiği ders başına ücret vermek ne kadar adaletli bir yaklaşımdır? 
 2. 2012 yılında Ücretli öğretmenliğin kaldırılması ve kadrolu atamaların gerçekleştirilmesi konusunda yapılan çalışmalar var mıdır?
Beşevler`e gönderilen personeller meclisin gündeminde
Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığında çalışan personellerin Ankara Beşevler kampüsüne gönderilmesi ile ilgili iddiaları da TBMM gündemine taşıdı.
Milletvekili Bulut, Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 14 Eylül 2011 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti. Bakanlık merkezde çalışan personellerin bu şekilde Beşevlere gönderilmesi iddiaları ile sıkıntı içerisinde olduklarını ifade etti.
Bulut, Bazı kadrolara yeni teşkilat kanunu ile birlikte  "şahsa bağlı kadro" verilerek sayıları yaklaşık olarak 620 kişiyi bulduğu ifade edilen personelin Bakanlığın Beşevler kampüsünde bulunan birimlere kaydırıldığı ifade edildiğini dile getirdi. Burada görevlendirilen personellerin hangi işlerde çalıştırıldıklarını ve birçoğunun bu ortamlarda moral kaybı içerisinde çalışmak zorunda bırakılarak mağdur edildiklerini ifade etti.
MHP Milletvekilinin, Milli Eğitim Bakanına yönelttiği sorular şu şekilde;
1. Bakanlığın Beşevler kampüsüne gönderilen personeller hangi işlerde çalıştırılmaktadır? 
2. Belirsiz ortamlarda çalışan ve birçoğunun odası bile bulunmayan personellerin akıbeti ne olacaktır?
3. Bu belirsizliğin ortadan kaldırılması çalışanların huzursuzluğunun önüne geçilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli