Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Bulut Terör şehre indi

Milletvekili Bulut Terör şehre indi

Milliyetçi Hareket Partisi, Balıkesir Milletvekili Sayın Ahmet Duran Bulut, dün seçim bölgesi Balıkesirde Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe salonunda bir basın toplantısı düzenlemiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Balıkesir Milletvekili Sayın Ahmet Duran Bulut,  dün seçim bölgesi Balıkesir`de Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe salonunda bir basın toplantısı düzenlemiştir.
Yapmış olduğu basın toplantısında terörün artık başedilemez hale geldiğini belirterek söze başlayan Bulut, artık birinin beşinin değil hepimizin içi yanıyor dedi.
"Bir ateş de Balıkesir´e düştü yine. Türkiye´de teröre kurban vermediğimiz ne il kaldı ne ilçe, ne de neredeyse köy. Çok canımız yandı, çok kanımız aktı, çok yürekler yandı. 
10 sene önce hatırlayın terör sıfıra inmişti. Türkiye´de teröristbaşı idama mahkûm edilmiş, cezaevine atılmış, terör sıfıra indirilmişti.
2002 yılında böyle bir huzur ortamında iktidar olan AKP´nin çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerinin nihayetinde gelinen nokta, artık terörle başetmeyi bırakmış başka işlerle uğraşan iktidar haline gelmiş olmalarıdır. Sıfır terörle iktidara geldiklerinde Türkiye´nin hiçbir yerinde olayın olmadığı, devletin Türkiye´nin her yerinde hâkim olduğu bir ortamda AKP hükümetinin yaptıklarını hatırlayın. Eve Dönüş Yasası diye bir yasa çıkardılar. Cezaevindeki mahkûmları eve değil Kandil´e saldılar. Ondan sonra da Habur´da törenlerle ülkeye soktular. Uydurma mahkemelerle güya mahkeme edip bunları saldılar. Türk Ceza Kanunu´nu değiştirdiler. Taşları bağladılar köpekleri saldılar. Şimdi canımız yanıyor, kanımız akıyor."
 Hükümetin terörle hiç mücadele etmediğini öne süren MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut şunları ifade etti:
"Teröristle hiç mücadele etmiyorlar. Teröristlerle; Başbakanın talimatıyla MİT Başkanı Oslo´da gidip anlaşma, müzakere, görüşme yapıyor. MİT Başkan Yardımcısı Oslo´da teröristlere diyor ki; ´siz büyükşehirlerin her tarafına bomba doldurdunuz, biz hepsini biliyoruz´ diyor. Ben buradan MİT Başkanına, yardımcısına ve talimat veren Başbakana soruyorum. Büyükşehirleri bomba dolduran bu örgüt nerelere bomba koydu? Bu bombalar nerede? Bunları imha ettiniz mi, yakaladınız mı? Gaziantep´te patlayan bombayı MİT Müsteşarı daha önceden biliyor muydu? Oslo´da PKK´lara sorduğu bombaların içerisinde o da var mıydı? Niçin bugüne kadar tedbir almadılar? Cumhuriyetin savcıları askerleri fellik fellik arayıp mahkûm etmeye ara versinler, gelsinler bu bombaların yerini bildiği halde görevini yapmayan, elini kolunu sallayarak içimize girip karakolları basan, Gaziantep gibi önemli bir şehrimizde bombayı patlatan bu kişilere engel olamayan istihbarat ile ilgilensinler. Başbakan bunlarla ilgili yapılacak soruşturmalara izin verecek mi vermeyecek mi?"      
Ülkede yaşanan terör olaylarından Başbakanın sorumlu olduğunu iddia eden Sayın Bulut,
Bu ülkenin başbakanı bu olaylardan haberdar mı bilmiyorum. Bildiğim şey artık birinin beşinin değil hepimizin içinin yanmasıdır. Bu ülkede herşeyden,  her olaydan sorumlu olan Başbakan, terörle, terörizmle mücadeleyi bırakmıştır. Bir Kürt açılımı tutturmuş gidiyor. Ana muhalefet partisi de bu tiyatro sahnesinde oynanan oyunda rol kapmaya çalışıyor. Ben daha iyi açarım bu açılımı diyor. Gelinen noktayı görüyorsunuz. Kaçırılan milletvekilleri, öpüşen milletvekilleri. Bunlar hepsi bizim kardeşimiz diyor. Mehmetçiğe kurşun sıkan, güvenlik güçlerini öldüren o caniler, o alçaklara iyi çocuklar, kardeşimiz diyorlar. Böyle bir zihniyeti lanetliyorum, kınıyorum. Ne böyle bir siyasetçi olur, ne böyle bir milletvekili olur. Bunlar hakkında da teröristi övme suçundan dolayı Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı. Vatana ihanet eden, teröristlerle işbirliği yapan milletvekillerinin vekillikleri kaldırılarak mahkeme edilmelidirler." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı