Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Milletvekili Canbey: "Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarı her geçen gün artmaktadır"

Milletvekili Canbey:

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizinde üstlendiği arabuluculuğun önemini ve yürüttüğü diplomasinin gücünü anlattı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizinde üstlendiği arabuluculuğun önemini ve yürüttüğü diplomasinin gücünü anlattı.  
 Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarının bağımsız ve güvenilir dış politikalar sayesinde her geçen gün arttığının altını çizen diyen Canbey, Rusya ve Ukrayna'nın müzakere heyetlerinin, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine İstanbul'da toplandığını hatırlattı. 
29 Mart’ta İstanbul’da yapılan barış müzakeresinin, dünya basınında da geniş yankı bulduğunu ifade eden Milletvekili Canbey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler yazıldığını belerterek "Avrupa medyasında 'Avrupa ve Birleşmiş Milletler değil, Erdoğan başardı. Haftanın şahsiyeti Erdoğan' gibi başlıklar atıldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza dünya barışına verdiği emekler için teşekkür ediyoruz. Rusya-Ukrayna savaşı; Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve sözde güçlü devletlerin çözüme ulaşma noktasında sınıfta kaldığını göstermiştir.” dedi. 
İnsani yardımlara değinen Canbey; “Türkiye olarak iki ülke arasındaki arabuluculuğun yanında, insani yardım ve insani koridor sağlanması hususlarında da iki ülke ile görüşmeler gerçekleştirdik ve şu ana kadar 16 bin 500 den fazla vatandaşımızı Ukrayna’dan tahliye ettik. Bu noktada kalan vatandaşlarımızın ve üçüncü ülkelerin vatandaşlarını tahliye edebilmesi için taraflarla ve uluslararası kuruluşlarla eş güdüm içinde çalışıyor, küresel sorunların çözüme kavuşmasında ve bölgesel sıkıntıların sona erdirilmesinde aktif rol oynamaya devam ediyoruz. Milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapan ülkemize verdikleri hiçbir sözü tutmayan, sınırına gelen mültecileri geri iten, açlığa ve ölüme terk eden, denizlerde mültecilerin botlarını batıran Avrupa'nın, Ukraynalı mültecilere sözde insani yardımlar ve tedbirler açıklaması iki yüzlülüğün bir başka örneği. Ukrayna’ya insani yardımlar yapılarak gerekli tedbirler tabii ki alınmalıdır. Bundan memnuniyet duyarız. Fakat dikkati çekmek istediğim husus, bu yardımların tüm mülteciler için yapılması gerektiğidir.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false