Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Milletvekili Gümüş; TİCARİ SIR nedeniyle İrana borcumuzu öğrenemeyeceğiz

Milletvekili Gümüş; TİCARİ SIR nedeniyle İrana  borcumuzu öğrenemeyeceğiz

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, İrandan alınan petrol ve doğalgaz gibi enerji hammaddeleri için Türkiyenin bu ülkeye olan borcu konusunu TBMMye taşırken, bu ülkeye yapılan ödemelerin altınla olup olmadığını sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, İran`dan alınan petrol ve doğalgaz gibi enerji hammaddeleri için Türkiye`nin bu ülkeye olan borcu konusunu TBMM`ye taşırken, bu ülkeye yapılan ödemelerin altınla olup olmadığını sordu. 
CHP Milletvekilinin soru önergesine, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`dan cevap geldi.
Doğalgaz anlaşmalarının hükümleri "Ticari Sır" dır
Doğalgaz anlaşmalarının fiyat maddesinin "Ticari Sır" nedeniyle açıklanamayacağını cevabı veren Bakan Yıldız, BOTAŞ`ın İran Ulusal Gaz Şirketi NIGC`ye herhangi bir borcu bulunmadığını bildirdi.
Yıldız`dan gelen cevabı değerlendiren CHP Milletvekili Gümüş, "Ticari Gizlilik" kavramının arkasına sığınarak Türk Halkı`nın İran`a olan borcunu öğrenmesine izin verilmediğini belirterek şöyle dedi: "Kamuoyunda sıkça dillendirilen "Türkiye`nin İran`a olan borçlarının çok büyük tutarlara ulaştığı" iddiaları üzerine verdiğim soru önergesine verilen cevapta, bu ülkeye yapılan ödemelerin altınla olup olmadığı sorusuna cevap alamadım. Türkiye`nin İran`a olan borcunu ise "Ticari Sır" nedeniyle öğrenemeyeceğiz." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli