Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Milletvekili Havutça, Bakan Yıldırımın şov yaptığını ileri sürdü

Milletvekili Havutça,  Bakan Yıldırımın şov yaptığını ileri sürdü

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesirde yol yapımlarında harcanan para miktarındaki artışı İşte hizmet budur diye anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımı eleştirerek, Bu hizmet ayıplı hizmettir dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir`de yol yapımlarında harcanan para miktarındaki artışı "İşte hizmet budur" diye anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ı eleştirerek, "Bu hizmet ayıplı hizmettir" dedi.
Havutça, Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bir dizi açılışlara katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın Balıkesir`de yol yerine şov yaptığını söyledi.
Havutça, 2 Mart 2013`te Başbakan ile birlikte toplu açılış töreninde Bakan Yıldırım`ın "2002 yılından 10 yıl öncesine gidersek, 1993-2002 arasında Balıkesir`e, yollar için sadece 260 milyon lira harcanırken, 2003-2012 arasında 1 milyar 400 milyon lira harcanmıştır. İşte hizmetin adı budur" dediğini anımsatarak, "AKP`nin bu hizmeti ayıplı hizmettir. Kusurlu hizmettir! Çünkü, bu hizmetin tanıtımını yapan AKP`liler, beyanlarında, ilanlarında, reklamlarında ve hatta şovlarında bu ürün ve hizmetlerden yararlanan Balıkesir halkını kandırmıştır. Halk, bu hizmetten yararlanma amacı bakımından ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran unsurlarla karşı karşıyadır. Bu en somut örnek Balıkesir - Edremit yoludur" diye konuştu.
Konu Meclis gündeminde
Balıkesir Milletvekili Havutça, Bakan Yıldırım`ın yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı. "Balıkesir ve ilçelerinde turizm sezonu başlamak üzereyken önceki yıllardaki gibi yol sorunu yaşanmaması için hangi önlemleri aldınız?" diye soran Havutça, bölgedeki çalışmaların ne zaman bitirileceğinin yanıtlanmasını istedi.
Balıkesir Milletvekili Havutça`nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle kaleme aldığı önergesi şöyle: "2 Mart 2013 tarihinde Başbakan Erdoğan ile birlikte Balıkesir`de yaptığınız toplu açılış töreninde, Balıkesir- Bigadiç, Balıkesir- Edremit, Küçükkuyu- Altınoluk, Akçay-Edremit yollarının 2013 yılı itibariyle tamamlanmış olacağını, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini anlatıp, "2002 yılından 10 yıl öncesine gidersek, 1993-2002 arasında Balıkesir`e, yollar için sadece 260 milyon lira harcanırken, 2003-2012 arasında 1 milyar 400 milyon lira harcanmıştır. İşte hizmetin adı budur " dediniz. Bu bağlamda;
1-Biten ya da bu yıl bitirilmesi planlanan Balıkesir il ve ilçelerinin yol projelerini denetliyor musunuz? Denetliyorsanız bu denetimler nasıl gerçekleştirilmektedir ki yeni yapılmış ve kullanıma açılmış yollar çökebilmektedir?
2-Balıkesir-Edremit yolunun arasındaki yol yapım çalışmaları devam ederken yolun 10 km`deki çalışmalar yeni bitmiş olmasına rağmen yol neden çökmüştür? Yüklenici firmanın ve Bakanlığınızın bu konudaki hassasiyeti ve çalışmaları nelerdir?
3-Balıkesir yolları için harcanan ödenek miktarının artmış olması Bakanlığınız tarafından yolların kullanım kalitesinin artmış olduğunun göstergesi olarak değerlendirilmektedir?
4-Balıkesir ve ilçelerinde turizm sezonu başlamak üzereyken önceki yıllardaki gibi yol sorunu yaşanmaması için hangi önlemleri aldınız?
5-Gönen-Yenice yolu Bandırma Körfezini Edremit Körfezine bağlamaktadır. Bu turizm yolunun yapım ve onarım çalışmaları hangi aşamadadır?
6-Bandırma, Susurluk Ayrımı-Manyas arasında, Balıkesir-Savaştepe arasında, Balıkesir-Bigadiç arasında, Bandırma-Susurluk yolunun 21-22.km.leri arasında dolgudaki oturmanın onarımı, Susurluk-Balıkesir yolunun 31-32.Km.leri arasında heyelan düzenleme çalışmaları, Susurluk-Balıkesir yolunun 22-26.km.leri arasında üst yapı çalışmaları hangi tarihte bitirilecektir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false