Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Havutça, Güney Marmaradaki özel ağaçlandırmaları sordu

Milletvekili Havutça,  Güney Marmaradaki özel ağaçlandırmaları sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMMne soru önergesi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM`ne soru önergesi verdi.
Havutça, önergesinde şu soruları yöneltti:
"Güney Marmara`da Kapıdağ Yarımadası, Marmara Adası ve Marmara ilçesine bağlı Ekinlik, Paşalimanı ve Avşa adalarında özel ağaçlandırma çalışmaları yapıldığı bilinmektedir. Buna göre, 
1) Bu bölgelerde, özel ağaçlandırma için Orman Genel Müdürlüğü`ne bağlı arazilerden tahsis edilen kaç tüzel, kaç gerçek kişi bulunmaktadır? Bu başvurulardan kaçı kabul edilip, arazi tahsisi yapılmıştır? Yapılan arazi tahsisi toplam ne kadardır? Tahsis edilen araziler, kaç lira karşılığında, ne kadar süreyle tahsis edilmiştir? Başvurular değerlendirilirken, hangi kriterler göz önüne alınmaktadır?
2) Bu bölgelerde, özel ağaçlandırma için Hazine arazilerinden tahsis isteyen kaç tüzel, kaç gerçek kişi bulunmaktadır? Bu başvurulardan kaçı kabul edilip, arazi tahsisi yapılmıştır? Yapılan arazi tahsisi, toplam ne kadardır? Tahsis edilen araziler, kaç lira karşılığında, ne kadar süreyle tahsis edilmiştir? 
Başvurular değerlendirilirken, hangi kriterler göz önüne alınmaktadır?
3 Bu bölgelerde, mera ve otlakların bulunduğu araziler içinde, özel ağaçlandırma çalışmaları için ne kadar arazi tahsis edilmiştir? Arazi tahsisi için kimler başvuruda bulunmuş, kimlerin başvuruları kabul edilmiştir? Kabul edilen başvurulardan toplam kaç lira alınmıştır? Mera ve otlakların özel ağaçlandırma çalışması için tahsisi, hangi mevzuata göre yapılmaktadır?
4 Yine bu bölgelerde, özel ağaçlandırma çalışmaları için kimlere, ne kadar kredi verilmiştir? Hibe verilmiş midir? Verildiyse kimlere, toplam ne kadar verilmiştir?"



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı