Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Milletvekili Havutça Baldo pirincimizi yedirtmeyiz!

Milletvekili Havutça Baldo pirincimizi yedirtmeyiz!

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Gönen'de sert konuştu. Gönen baldo pirincinin bir marka olduğunu söyleyen Havutça, Bölge halkı ekmeğini çeltikten kazanıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Gönen’de sert konuştu.
Gönen baldo pirincinin bir marka olduğunu söyleyen Havutça, “Bölge halkı ekmeğini çeltikten kazanıyor. Çok zor koşullarda üretim yapıyor. Köylü ilk defa para kazanacak, ithalat lobileri çıkıyor, ‘Gönen pirinci zehirli’ diyerek çamur atıyor. Çamur atanlara, ithalat lobilerine bölge halkımızın hakkını yedirmeyiz” diye konuştu.
Namık Havutça, CHP Gönen İlçe Başkanı Bülent Birgül ve ilçe yöneticileri ile birlikte çeltik üreticileriyle görüştü.
Gönen Ziraat Odası’nı ziyaret ederek temaslarda bulunan Havutça, Türkiye’nin pirinç üretiminde öne çıkan alanlarından biri olan Gönen Ovası’nda “zehirli pirinç” haberlerinin medyaya yansıdığını, bunun haksız bir itham olduğunu söyledi.
Gönen’in pirincine, köylümüzün alın terine çamur atarak ithalat lobileri para kazanmak istiyor açıklamasında bulunan Havutça, şöyle devam etti: “TÜBİTAK’ın olduğu söylenen bir raporu kaynak almışlar. Gönen Ovası baraj gövdesinden sulanıyor. Baraj gövdesinde bir kirlilik söz konusu değil. Gönen pirinci haksız bir şekilde haber edildi. Meclis’te de bunu dile getirdim. Bizim bölgemizin insanı ekmeğini çeltikten kazanıyor. Çok zor koşullarda üretim yapıyor. İlk defa biraz para kazanacak ithalat lobileri harekete geçti. İthalat lobileri bizim çiftçimizi, bizim köylümüzü, bizim üreticimizi ilk defa biraz para kazanacakken zehiri bahane ederek Gönen’in pirincine, köylümüzün alın terine çamur atarak para kazanmak istiyor. O lobilere izin vermeyeceğiz. Gönen’in pirincine çamur atmak isteyen birileri varsa, tetikçiler varsa bu tetikçileri deşifre edeceğiz. Alaattin, Musakça, Asmalıdere, Tuzakçı, Sarıköy, Havutça ve Gebeçınar’da 100 bin insan çeltikten ekmek yiyor. Köylümüzün, bölgemizde pırıl pırıl ticaret yapan, Gönen baldo pirincini marka yapan sanayicimizi, çeltik fabrikalarımızı koruyacağız. Gönen üretimin merkezi olacak, ithalatın değil. Çamur atanlara bölge halkımızın hakkını yedirmeyiz.”



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli