Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Milletvekili Havutça, Erdekten seslendi Yürekleri yetiyorsa, Anıtkabire gitmemizi engellesinler

Milletvekili Havutça, Erdekten seslendi Yürekleri yetiyorsa, Anıtkabire gitmemizi engellesinler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Erdek ilçe örgütünce gerçekleştirdiği Kurban Bayramındaki bayramlaşmada çeşitli konulardaki düşüncelerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Erdek ilçe örgütünce gerçekleştirdiği Kurban Bayramı`ndaki bayramlaşmada çeşitli konulardaki düşüncelerini açıkladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü, Anıtkabir`e çıkarak, Atatürk`e saygılarını göstermelerini hiçbir gücün engelleyemeyeceğine dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:
"AKP, Cumhuriyetin değerlerine halkımız tarafından sahip çıkılmasından bile rahatsızlık duyuyor. Ankara Valisinin, Cumhuriyet Bayramı`nın tarafımızdan kutlanmasına izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından Başbakan da kendisine destek verdi. Şu gerçeği kimse unutmasın ki, ulusal egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, bu bayramı kutlamamızı ve Anıtkabir`e çıkarak, Atatürk`e saygımızı sunmamızı kimse engelleyemez. Yürekleri yetiyorsa engellemeye kalksınlar da görelim. Eğer, bu konudaki kararlılığımızı test etmek istiyorlarsa biz hazırız. Yok efendim, ihbar almışlar da, ondan izin vermeyeceklermiş. Siz, hükümetsiniz. Eğer bir terör ihbarı varsa, önlem almak da sizin görevinizdir. Demokrasi, halkın cumhuriyete sevgi ve saygısının önünü açmaktır."
Havutça, Erdek`in, Türkiye`nin gülen yüzü olduğunu da vurgulayan Havutça, "Önümüzdeki ilk yerel seçimde, ilçemizde elde edeceğimiz başarıyla bu yüz, daha da gülecektir" diye konuştu.  
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı