Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Milletvekili Havutça Erdek, bir Cazibe Merkezi Olmalı

Milletvekili Havutça Erdek, bir Cazibe Merkezi Olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, son yıllarda turizm açısından çok gerileyen Erdekin,

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, son yıllarda turizm açısından çok gerileyen Erdek`in, yeni atılımlarla ülkemiz ve bölgemiz için bir câzibe merkezi durumuna dönüşmesi gerektiğine dikkati çekti. Havutça, "30 Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimde yerel yönetimi ele geçirerek, Erdek`te bu dönüşümü başlatmak istiyoruz" dedi.
KAPIDAĞ`A ÇEVRE YOLU GEREKLİ
Erdek turizminin gelişmesinin yolunun, Kapıdağ ile bütünleşmesinden geçtiğine işaret eden Havutça, şunları söyledi:
"Tatlısu Köyü`nden başlamak üzere Kapıdağ`ın her yerine ulaşacak bir çevre yolunun bir an önce yaşama geçirilmesi gerekmektedir. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde Kapıdağ`da, deniz turizminin yanı sıra dağ ve eko turizm de gelişecektir. Kapıdağ`a bir çevre yolu yapılması için Ulaştırma Bakanlığı`na verilmek üzere bir önergenin hazırlıklarını sürdürüyorum."
ERDEK`E BU YOLLA DOĞAL GAZ GELMEZ
Hüseyin Aysan`ın başkanlığındaki belediye yönetiminin, Erdek`e doğalgaz getirmek için vatandaşların, bankaya 350 TL dolayında para yatırması istemini doğru ve gerçekçi bulmadığını vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu: 
"Erdek`e getirilmek istenen bir hizmetin hat çekme bedelini neden vatandaş ödesin? Sen, devlet olarak bu hizmetten para da kazanacağına göre, doğalgaz hattını, vatandaşın kapısına kadar getirirsin, isteyen vatandaş, doğalgazını konutuna veya işyerine döşetir. Sonra da hem evine doğalgaz çektirme parası, hem de kullandığı doğalgazın ücretini öder. Eğer bunu yapmayıp, vatandaştan para topladıktan sonra gelecek doğalgazı, ilçeye kendisinin getirdiğini söyleyerek, siyasi hesaplar içine girmek çok yanlıştır ve sonuç vermez."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı