Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Milletvekili Havutça: Yargıçlar, siyasi iktidarın ağır baskısı altında

Milletvekili Havutça: Yargıçlar, siyasi iktidarın ağır baskısı altında

Türkiye Büyük Millet Meclisi, CHP Grup Yönetim Kuruluna seçilen Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Savcı ve yargıçlar, siyasi iktidarın ağır baskısı altında dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, CHP Grup Yönetim Kurulu`na seçilen Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Savcı ve yargıçlar, siyasi iktidarın ağır baskısı altında" dedi.
Gezi Parkı olayları sırasında polis kurşunuyla yaşamını yitirdiği belirlenen Ethem Sarısülük ile ilgili olarak mahkemenin verdiği tutuksuz yargılanma kararının yanlış olduğunu öne süren Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
"12 Eylül referandumunun ardından Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu`nun yapısının değiştirilmesine paralel şekilde yargıç ve savcılar, siyasi iktidarın büyük baskısı ve tehdidi altında görev yapmaya çalışıyor. Başbakan`ın, `Polis, Gezi Parkı olayları sırasında destan yarattı` demesinin ardından yargıçların, bir genci vurarak öldürdüğü hem görüntüler, hem de görgü tanıklarının ifadeleriyle açık olmasına karşın polisi tutuklamaları mümkün mü? Bu olayın, meşru müdafaaya sokulması son derece yanlıştır. Bu kararla hukuk bir kez daha derinden yaralanırken, vicdanlar yine sızlamıştır. Başbakan`ın tehditler ve gerçek dışı sözlerle dolu ağır söylemleri ülkede gerginliği giderek tırmandırmaktadır. Başbakan, kendi çıkarları doğrultusunda, partisini dini de kullanarak kutsal bir parti konumunda göstermeye çalışırken, polisi de halkın değil, AKP`nin polisi olmaya zorlamaktadır. Ancak Başbakan`ın bu bilinçli söylemleri, toplumu bir iç savaşın eşiğine getirmektedir. Dilerim Başbakan, ülkenin bu tehlikeli gidişinin farkına artık vararak, ülkeyi germekten vazgeçer."
Öte yandan Havutça, CHP Genel Merkezi tarafından, partilerinin barış süreci ve demokrasi paketi hakkındaki düşüncelerini açıklamak üzere görevlendirilen dört kişilik bir ekip içinde yer aldı. 9 ay boyunca, doğu ve güneydoğu illerine giderek vatandaşlarla buluşacak olan CHP ekibinde Balıkesir Milletvekili Havutça ile birlikte İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de yer alacak. CHP`li milletvekillleri önce 8-9-10 Temmuz 2013 tarihlerinde Elâzığ ve Tunceli`de vatandaşlarla buluşacak.                (Önder Balıkç)ı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli