Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Milletvekili Havutça:Milli Eğitimde kaos var

Milletvekili Havutça:Milli Eğitimde kaos var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Öğretmenevinde, Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği yöneticileri ve öğretmenler ile toplantı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Öğretmenevi`nde, Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği yöneticileri ve öğretmenler ile toplantı yaptı.
Belediye Başkanı Sedat Pekel ve CHP İlçe Başkanı Metin Ok`un da hazır bulunduğu toplantıda ilk konuşmayı, Eğitim-İş Sendikası Bandırma Temsilcisi Erol Akun yaptı. Akun, uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sisteminin sakıncaları ve okulların, bu sisteme fiziki olarak da hazırlıksız olduğunu belirtti.
Ardından söz verilen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, uygulanmakta olan 4+4+4 eğitim sisteminin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, "kindar ve dindar bir nesil" yetiştirme amacına hizmet edeceğini dile getirdi. Milli Eğitim Başkanı Ömer Çelik`in, uyguladığı politikalar ile öğretmenleri aşağıladığını öne süren Havutça, "Ey Milli Eğitim Bakanı, öğretmenleri aşağılayarak başarı gelmez. Gelin, eğitim sendikaları ve öğretmenlerin seslerine kulak verin" dedi.
66 aylık çocuklar ile 7,5-8 yaşındaki çocukların aynı sınıfta bulunması uygulamasının çağdaş ve demokratik hiçbir ülkede görülemeyeceğinin altını çizenHavutça, şunları söyledi:
"Bu 4+4+4 ile neyi getirmek istiyorsunuz? Bu uygulamadan vazgeçerek, çağdaş ülkelerin uyguladığı 6+3+3 veya 8+4+4 sistemine dönelim. Şu anda ülkemizdeki okullarda tam bir kaos yaşanmaktadır. Balıkesir ve yöresindeki okullarda yaptığım araştırmalara göre okulların, fiziki açıdan hiç hazır olmadığını gördüm."
Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, 4+4+4 eğitim sisteminin, Milli Eğitim politikasının yanlışlığının göstergesi olduğuna dikkati çekti.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı