Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Milletvekili Hüseyin Pazarcı Yukarıyapıcı Göletini sordu

Milletvekili Hüseyin Pazarcı Yukarıyapıcı Göletini sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı, 1994te yapımına başlanıp 2004te tamamlanan Erdek İlçesine bağlı Yukarı yapıcı Köyünün Göletinin uzun süredir sulama projesinin hayata geçirilmesi...

CHP Balıkesir Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı, 1994`te yapımına başlanıp 2004`te tamamlanan Erdek İlçesi`ne bağlı Yukarı yapıcı Köyü`nün Göleti`nin uzun süredir sulama projesinin hayata geçirilmesi için beklediği hususuna ilişkin basında yer alan haberleri dikkate alarak Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir tarafından yanıtlanması talebiyle yazılı bir soru önergesi verdi. Pazarcı önergesinde 4 milyon m3 su tutan Yukarıyapıcı Göleti`nin yetkili makamlarca hazırlanması gereken sulama projesi kapsamında atıl durumundan kurtulacağına dikkat çekti ve söz konusu proje hayata geçirildiğinde çevredeki arazilerin sulanmasında oldukça faydalı olacağını vurguladı. Hüseyin Pazarcı bu proje gerçekleştirildiğinde Yukarıyapıcı, Aşağıyapıcı, Belkıs, Hamamlı, Çeltikçi ve Tatlısu Köyleri ile Erdek İlçesi`ne bağlı Düzler Mahallesi`ndeki tarım arazilerinin de oldukça yarar sağlayabileceğini vurgularken Bakan Mustafa Demir`e bölgenin gelişimine ve kalkınmasına ciddi ölçüde katkısı bulunacak bu projenin uzun süredir başlatılmamasının gerekçesini sordu.
Kirlilik meclis gündemine taşındı
Balıkesir`in Güney Marmara Havzası`nı besleyen Gönen Çayı`nın yoğun kirliliğine ilişkin basında yer alan haberleri dikkate alarak Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlanması talebiyle yazılı bir soru önergesi veren Hüseyin Pazarcı, " Gönen Çayı`na çevre tesislerden kimyasal atıkların akıtıldığı bilgisi doğru mudur?" sorusunu yöneltti ve bu konuda acil bir önlem alınıp alınmayacağını sordu. Hüseyin Pazarcı ayrıca Gönen Çayı`ndaki bu kirliliğin çayın içinde yaşayan canlıların yanı sıra çevresindeki köyleri ve beslediği havzayı da olumsuz etkilediğini bu nedenle tekrar aynı hale gelmemesi için kalıcı önlemler alınması gerektiğini vurguladı ve bunun için bir çalışma geçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini sordu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli