Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Öztaylan: Gelecek dönem siyasette yokum

Milletvekili Öztaylan: Gelecek dönem siyasette yokum

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, birçok konuda değerlendirme yaptı.

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, birçok konuda değerlendirme yaptı.
AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının bayramlaşma töreni 8 Ağustos Perşembe Bayramın 1. günüydü.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay`in ev sahipliğinde düzenlenen törene, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Karşıyaka Belde Belediye Başkanı Kadir Gedik, Bir TV kanalında yayımlanan "Kim Milyoner Olmak İster" isimli yarışmaya İlçemiz Hamamlı Köyünden katılan Ümmüye Gülsüm ile partililer katıldı.
Bayramlaşmadan sonra, partililere hitaben açıklamalar yapan Öztaylan, "AK Parti tüzüğü gereği gelecek dönem milletvekili adayı olmayacak başarılı kişilerin yerel yönetimlerde görev alması makul bir düşünce. Ama ben ne milletvekili adayı olacağım, ne belediye başkan adayı olacağım. Ondan sonra da mümkünse artık siyasete elveda diyeceğim" dedi.
Öztaylan, gezi olaylarını değerlendirdi: "Bir memlekette ihtilal yaparsan başarılısın, başaramadın vatan haini olur asılırsın. 4 sene evvel partim kapatılacak mı? Kapatılmayacak mı? kan kusuyordum. Ben o yıllarda ne demişim? Allah demişim, vatan demişim, Kur`an demişim, başka hiç bir şeyde dememişim. Bunları söylerken de kimseyi rencide etmemişim. Bu ülkede istikrarsızlık, işsizlik olursa ülke parçalanma noktasına gelirse çok iyimi olur? Ülkemizin kalkınması için huzura ihtiyacımız var. Bu huzurun tesisi hem iktidarın hem de muhalefetin görevidir." dedi.
Öztaylan, çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 
Sürecin olumlu gittiğini, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye güvendiğini işler tersine giderse başladığımız noktaya geri döneriz endişesi yaşadığını belirtti.
Mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte Balıkesir`in Büyükşehir unvanına kavuşacağını anlatan Öztaylan, hem kendi konumunu hem de Büyükşehirle ilgili şu görüşleri paylaştı: 
"Kendisinin 4 dönem milletvekilliği bir dönem de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Öztaylan, siyaseten gelebileceği en son noktaya kadar geldiğinin altını çizip, önümüzdeki dönem belediye başkanlığı ile milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.
Öztaylan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben önümüzdeki dönem belediye başkanı veya milletvekili adayı değilim. Biliyorsunuz Balıkesir büyükşehir oluyor. Büyükşehrin 605 milyon liralık bütçesinden Erdek`in 82 milyon liralık borcunu nasıl kurtarabiliriz? Bunun mücadelesini vermek zorundayız. Çok sevdiğim Güney Marmara Bölgesine bugüne kadar faydalı olabildimse ne mutlu bana. Geçmiş dönemin hesapsız tutumu yüzünden borç batağına dönen Erdek Belediyesi`ne 14 milyon lira borç alınmasaydı, belediye nefes bile alamazdı. Türkiye genelinde belediyelere yapılan yardım 45 milyon lira, bu paranın 1/3`i Erdek Belediyesi`ne gitti. Artık 7 ay sonra yapılacak seçime hep birlikte odaklanalım, benim elimden ne geliyorsa yardımcı olmaya hazırım. Büyükşehirle birlikte Erdek`ten Ocaklar`a kadar yeni bir Erdek kuralım istiyorum. Atalarımız ne demiş? `İnsan ölür eseri kalır, eşek ölür semeri kalır`, `Ne kadar mütevazı olursan o kadar büyürsün`.
Erdek`te toplanmasına başlayan Doğalgaz bağlantı bedeli hakkında da görüş bildiren Öztaylan, Erdek halkının doğalgazın ilçeye gelmesini istiyorsa bu bağlantı bedellerini ödemesi gerektiğini, doğalgazın çok büyük bir nimet olduğunu işaret edip, doğalgaz aleyhinde kampanya başlatanlara ise gülüp geçtiğini bildirdi.
Kendisinin Bandırma`da Belediye Başkanı olduğu dönemde doğalgaz hattı çalışmalarının başladığını kaydeden Öztaylan, o dönemde Bandırma`da yapılan elektrik, doğalgaz su kanalları ve kanalizasyon yenileme çalışmalarıyla 1000 kilometreyi aşkın kazı yapıldığını, Bandırma`nın bugün çok rahat ettiğini açıkladı.
Yaklaşık 2 saat kadar devam eden tören Öztaylan`ın partililerle tek tek vedalaşması ile sona erdi. 
Haber: Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı