Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Milletvekili Öztürkten, Marmarabirliki zeytinyağı gibi üste çıkaracak proje

Milletvekili Öztürkten, Marmarabirliki zeytinyağı gibi üste çıkaracak proje

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Marmarabirlikin AB ülkelerinden birinde zeytin ve zeytinyağı tesisi kurarak, Avrupa Birliği pazarlarına girişi kolaylaştıracağını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Marmarabirlik`in AB ülkelerinden birinde zeytin ve zeytinyağı tesisi kurarak, Avrupa Birliği pazarlarına girişi kolaylaştıracağını söyledi. Öztürk, bu girişimin, Türkiye`nin, AB`de zeytinyağına uygulanan kotalardan etkilenmemesini sağlayacağını belirterek, bu konuda proje hazırlayıp Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na sunabileceğini bildirdi.
Milletvekili Öztürk, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Genel Müdür İbrahim Minareci`yi ziyaret ederek, birliğin geldiği son nokta ile Marmara Bölgesi zeytin üreticilerinin problemleriyle ilgili bilgi aldı. Marmarabirlik`in dünya markası haline gelmiş örnek bir kuruluş olduğunu söyleyen Mustafa Öztürk, dünyanın en lezzetli sofralık zeytinlerini Avrupa Birliği pazarına daha fazla satabilmek ve zeytinyağında uygulanan kotaları aşabilmek için öneride bulundu. Herhangi bir AB ülkesinde kurulacak bir zeytin ve zeytinyağı tesisi ile söz konusu pazardan daha fazla pay almanın mümkün olacağını söyleyen Milletvekili Mustafa Öztürk, bu konuda hazırlayacağı projeyi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na sunabileceğini söyledi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa`nın, hem yurtiçi, hem yurtdışında karşılaştıkları haksız rekabete değinmesi ve kayıtdışı üretimden bahsetmesi üzerine Öztürk, haksız rekabetin bertaraf edilmesi konusunda da bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunacağını ifade etti.
Öztürk, "Bütün tarımsal ürünlerde olduğu gibi sofralık zeytinde de dünya ile rekabet edebilmek için birim alandan elde edilen ürün miktarını artırıp maliyetleri düşürmemiz gerekiyor" dedi.
Öztürk`ün ziyareti sırasında, sofralık ve yağlık zeytin üretimi yapılan bölgelerde coğrafi işaret uygulamasının da haksız rekabetin önünü alacağı dile getirildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli