Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Milletvekili Sarı, Erdek’te konuştu

Milletvekili Sarı, Erdek’te konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Erdek’te vatandaşlara hitap ederek, son günlerde Erdek’in üç önemli sorununa dikkati çekip, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni(BBB) eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Erdek’te vatandaşlara hitap ederek, son günlerde Erdek’in üç önemli sorununa dikkati çekip, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni(BBB) eleştirdi.
ÇAMURLU SULAR
Erdek çeşmelerinden bir yıldır çamurlu su aktığına işaret eden Sarı, “İnsanın en temel yaşam hakkı için başta sağlıklı su gelmektedir. Şu anda önümde, Erdek’in farklı mahallelerindeki çeşmelerden alınmış, çamurlu sular var. Bu çamurlu sular yürek yaralayıcı. AKP’nin liyakatsiz kadrolarının eseri. Geçen yıl, suların kirliliği konusunda ilçe Kaymakamlığına da başvuru yapılmış. Ancak gelen raporlarda suyun temiz olduğu öne sürülmüş. BASKİ, bu konuda muhtarların yaptığı başvuruya cevap bile vermemiş” dedi.
Erdek’in yanı sıra Ayvalık’ta da su, Edremit’te ise kanalizasyon sorunlarının sürdüğüne dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:
“Bu sorunları ilettiğimiz AKP yöneticileri, ‘Seçimi biz kazandık, siz kaybettiniz’ diyorlar. Tamam, seçimi siz kazandınız ama halkımız kaybetti.                  
Erdek’e temiz su vermeyi bile beceremiyorsunuz, sonra sahile taş yol döşemekle öğünüyorsunuz. Erdek’e suyu verildiği, 25 yıl önce yapılan Yukarı Yapıcı Göleti, saniyede 100 litre su arıtma kapasitesinde. Bu arıtma kapasitesinin 2 kat artırılması ve arıtma tesisinin depolarının temizlenmesi gerekiyor.”
LİMAN BURADAN KALKMALI
Erdek’in ilçe merkezinde bulunan limana ana caddeden her gün 100-150 tırın geldiğini belirten Sarı, şöyle konuştu:
“Bu tırlar geçerken, hemen o bölgede yer alan hastaneye ambulans bile giremiyor. Burası bir turizm kenti. Bu tırlardan biri, vatandaşlarımızdan birini ezerse sorumlusu kim olacak? 20 yıldan beri iktidarda bulunan AKP, Erdek’in liman sorununu çözemedi. Bu limanın Erdek içinden kaldırılması gerekir.”
3 KİLOMETRELİK ÇEVRE YOLU
Bursa’dan bir ailenin Erdek’e 1 saatte gelebildiği halde Erdek’ten turistik mahallelere 1,5 saatte ulaşabildiğine dikkati çeken Sarı, şunları aktardı:
“Erdek sahiline taş dökmekle, asfalt yol yapmakla öğünen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 3 kilometrelik bir çevre yolunu yıllardır yapıp, karayollarına devretmedi. Oysa bu 3 kilometrelik yolun kamulaştırma bedeli sadece 2 milyon lira. Vatandaş, bu yol olmadığından çile çekiyor. Yaygın basında okumuşsunuzdur. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, son günlerde ses sistemi, sahne kurmak, promosyon dağıtmak gibi uygulamaları için 41 milyon lira ayırdı. Yani Erdek’e hizmete para yok, reklama para çok. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı, bu sorunları görüp çözüm üretmesi için Erdek’e davet ediyorum. Ama anlaşılıyor ki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek’i gözden çıkarmış.”
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Erdek’ konuştu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı