Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Milletvekili Akova, Kuş Gribi vakasını Başbakana sordu

Milletvekili Akova, Kuş Gribi vakasını Başbakana sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Bandırma ilçesinde etkisini gösteren kuş gribi vakaları hususunda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Bandırma ilçesinde etkisini gösteren kuş gribi vakaları hususunda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. Akova, konu ile ilgili şu hususlara değindi: Ülkemizde geçimini tavukçuluk ve hindicilik sektöründen temin eden, üretici çiftçi, sektörle ilgili esnaf, yem, ilaç, yan sanayi, nakliye, pazarlama dahil 2 milyon vatandaşımızın mevcut olduğu tahmin edilmektedir. Balıkesir ilimiz kanatlı et üretimi sektöründe Türkiye'nin lider illerindendir. 2013 yılı itibariyle Balıkesir, Bolu ve Manisa'nın ardından 21 milyon 782 bin 959 adet et tavuğu üretimiyle üçüncü sıradadır. Son günlerde Bandırma ilçemizde etkisini gösteren kuş gribi virüsü nedeniyle bölgede karantina tedbirleri uygulanmaya başlanmıştır. Kanatlı hayvanların itlaf ve imha işlemleri ciddi endişeleri ve problemleri de beraberinde getirmektedir.”
AKOVA bu bağlamda şu soruları yöneltti: Kuş gribi vakası ne zaman tespit edilmiş ve ne gibi önlemler alınmıştır? Şu ana kadar telef olan kanatlı hayvan sayısı nedir? Kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribi vakası, insanlar üzerinde nasıl olası etkilere sebep olabilir? Karantina bölgesi dışına çıkışlar nasıl engellenmektedir? Karantina bölgesi dışında kalan kanatlı hayvan üreten çiftliklerde yaşanan gelişmelere dikkat edilmekte midir? Balıkesir'de çok önemli bir sektör olan kanatlı hayvan üretim sektörünün yemiş olduğu bu darbenin altından kalkabilmesi için ne gibi çalışmalar yapılacaktır? Kanatlı hayvan üreticilerinin zararlarını telafi etmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?”



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli